FEDER

FEDER_WEB

Projectes europeus en biomassa i dinamització turística

6,9 M€ per a 124 municipis de Lleida

Generar energia a través de la gestió de la biomassa a les comarques del Pirineu i la dinamització turística de les comarques de Ponent a partir de la valorització del patrimoni natural i cultural. Aquests són els dos projectes que beneficiaran 124 municipis lleidatans gràcies als més de 3,4 M€ que la Diputació de Lleida ha aconseguit del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Aquests 3,4 M€ representen el cinquanta per cent d’un total de 6,9 M€ que s’invertiran al territori amb aquestes dues iniciatives impulsades
per la Diputació de Lleida.

Els dos projectes pertanyen als Eixos 4 i 6 de la convocatòria 2014-2020, que són les línies destinades a projectes locals per potenciar el desenvolupament dels territoris en temàtica de medi natural i patrimoni cultural, amb vinculació turística, i el desenvolupament de l’eficiència energètica.

El projecte Forest4Local, amb una inversió de 3,7 M€, articularà un sistema d’economia circular que s’iniciarà amb la gestió forestal dels boscos de propietat municipal al Pirineu de Lleida i la transformació de la biomassa forestal en estella per tal d’aplicar-la a les instal·lacions tèrmiques i les calderes dels equipaments públics del territori.

La iniciativa beneficiarà 66 municipis de les comarques de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà i la Val d’Aran. L’altre projecte, anomenat Ponent Actiu, suposa una inversió de 3,2 M€ per consolidar un model de turisme sostenible i competitiu a partir de la valorització del patrimoni natural i cultural.

Aquesta iniciativa se centra en espais com ara l’Aiguabarreig del Segre Cinca, l’Estany d’Ivars i Vila-sana, el Mas de Melons d’Alfés, els secans del Segrià i d’Utxesa, la Serra i els Tossals de Torregrossa, la Serra d’Almenara a Bellmunt, l’arquitectura popular com la pedra seca i elements de gestió de l’aigua al riu Set, el riu Corb o el Segre.

La corporació va mantenir reunions de treball amb els consells comarcals per avaluar els projectes que eren susceptibles de sol·licitar la línia d’ajuts de la nova convocatòria i així presentar les millors iniciatives. Les actuacions beneficiàries reben un finançament de fins al 50% del cost total de la inversió. L’altre 50% es distribueix en un 25% que assumeix el propi consistori i un altre 25% que aporta la Diputació de Lleida.

Trobareu més informació aquí

Nota de premsa 15 setembre 2017

Nota de premsa 13 juny 2017

Nota de premsa 4 maig 2017