Agenda

21 de setembre de 2023
Ple de la Diputació de Lleida del mes de setembre de 2023
 • Hora: 10:00
 • Lloc: Saló de Plens. Palau de la Diputació

El Ple ordinari de la Diputació de Lleida, corresponent al mes de setembre de 2023, se celebrarà aquest dijous, 21 de setembre, a les 10.00 hores, i es podrà seguir de forma presencial o bé, via ‘streaming’, a través de l’enllaç: https://www.youtube.com/embed/live_stream?channel=UCtvzafzDH2ZfY4mPX3lfgTg i per la pàgina principal de la Diputació.

 

 

ORDRE DEL DIA

 

 1. Aprovació de les actes de les sessions anteriors.

 

CORPORACIÓ I PRESIDÈNCIA

 

 1. Informació de Presidència.

 

 1. Nomenament representants de la Diputació en diferents entitats.

 

COMISSIÓ INFORMATIVA DE PRESIDÈNCIA, SERVEIS EXTERNS I PROMOCIÓ ECONÒMICA

 

 1. Acceptació de les renúncies presentades pels ajuntaments de Torà i Verdú a la subvenció concedida dins el Pla de Cooperació per a fer front a les despeses per a la certificació i qualificació energètica d’edificis pertanyents o utilitzats pels ajuntaments de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran, que promoguin la seva rehabilitació energètica.

 

 1. Aprovació de la pròrroga pel curs 2023/2024 del Conveni d’encàrrec de gestió entre la Diputació de Lleida i el Consell Comarcal del Segrià, del servei de menjador i el servei de transport de les Escoles Especials de la Diputació de Lleida.

 

COMISSIÓ INFORMATIVA DE FINANCES I GESTIÓ DE TRIBUTS

 

 1. Donar compte de l’informe de seguiment del període mitjà de pagament a proveïdors relatiu al mes de juny de 2023.

 

 1. Donar compte de l’informe de seguiment del període mitjà de pagament a proveïdors relatiu al mes de juliol de 2023.

 

 1. Donar compte de l’informe de seguiment LOEPSF corresponent al segon trimestre de 2023.

 

 1. Aprovació inicial de l’expedient de modificació pressupostària 16/2023 en la modalitat de crèdits extraordinaris i suplements de crèdits en el pressupost de la Diputació, exercici 2023.

 

 1. Aprovació inicial de l’expedient de modificació pressupostària 18/2023 en la modalitat de crèdits extraordinaris i suplements de crèdits en el pressupost de la Diputació, exercici 2023.

 

COMISSIÓ INFORMATIVA DE SALUT PÚBLICA

 

 1. Aprovació inicial del Pla de Cooperació Municipal per al finançament d’inversions en matèria de salut de la Diputació de Lleida, anualitats 2023, 2024 i 2025, per als ajuntament i les entitats municipals descentralitzades del territori de Lleida.

 

 1. Resolució de l’al·legació presentada per l’Ajuntament d’Oliana i aprovació definitiva del Pla econòmic de despesa corrent per a ens locals en l’àmbit de la salut de la Diputació de Lleida, anualitat 2023.

 

 1. Aprovació del Conveni de col·laboració entre la Diputació de Lleida i l’Associació Salut Mental Catalunya Terres de Lleida, Coordinadora d’Entitats de Salut Mental i Addiccions i les entitats associades que la integren, 2023-2024.

 

 1. Aprovació dels Convenis de col·laboració entre la Diputació de Lleida i els consells comarcals de l’Alt Urgell, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, l’Alta Ribagorça i la Cerdanya, per l’encàrrec de gestió del servei de suport al sistema de recollida de mostres d’aigua destinada al consum de les comarques esmentades, que la Diputació de Lleida desenvolupa, en el marc dels controls de qualitat de l’aigua, previstos en les diferents xarxes de distribució del territori, anualitats 2023 i 2024.

 

COMISSIÓ INFORMATIVA DE RECURSOS HUMANS I PLANIFICACIÓ

 

 1. Autorització de compatibilitat per a l’exercici d’activitat privada a personal eventual.

 

 1. SEGUIMENT, CONTROL I GESTIÓ CORPORATIVA

 

 1. a) Coneixement decrets de Presidència, dictats durant els mesos de juny, juliol i agost de 2023.
 2. b) Ratificació decrets de la Presidència.
 3. c) Coneixement resolucions adoptades per la Junta de Govern.
 4. d) Mocions.

d.1.) Moció presentada pel grup polític de Junts-Impulsem per a demanar millores en el marc legal, la flexibilització dels horaris de presència als parcs i les millores en la cobertura sanitària per a la protecció dels bombers i bomberes voluntàries de les Terres de Lleida, Pirineu i l’Aran.

 1. e) Assumptes d’urgència.
 2. f) Precs i preguntes

 

Presentació del catàleg de serveis de la Diputació de Lleida als ajuntaments de la vegueria de Lleida
 • Hora: 19:00
 • Lloc: Sala d’actes. Palau de la Diputació

El president de la Diputació, Joan Talarn, acompanyat pels vicepresidents Agustí Jiménez, Sandra Castro, José Antonio Serrano i Rosa Pujol, i diputats de diferents àrees de govern presidirà la reunió informativa de presentació del catàleg de serveis de la Diputació de Lleida als ajuntaments de la vegueria de Lleida que tindrà lloc a la Sala d’Actes del Palau de la Diputació.

20 de setembre de 2023
Presentació del catàleg de serveis de la Diputació de Lleida als ajuntaments de la vegueria del Pirineu i l’Aran
 • Hora: 19:00
 • Lloc: Ajuntament de Tremp

El president de la Diputació, Joan Talarn, acompanyat pels vicepresidents Agustí Jiménez, Sandra Castro i José Antonio Serrano, i diputats de diferents àrees de govern, presidirà la reunió informativa de presentació del catàleg de serveis de la Diputació de Lleida als ajuntaments de la vegueria del Pirineu i l’Aran que tindrà lloc a l’Ajuntament de Tremp.

Presentació oficial de la fira agrària Sant Miquel-Eurofruit
 • Hora: 11:00
 • Lloc: Sala de premsa del Palau de Congressos La Llotja

El president de la Diputació, Joan Talarn, participarà en la presentació oficial de la fira agrària Sant Miquel-Eurofruit, que se celebrarà a la ciutat de Lleida entre els dies 28 de setembre i 1 d’octubre.

 

La presentació —que tindrà lloc a la sala de premsa del Palau de Congressos La Llotja— comptarà amb la participació de l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa; el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó; la delegada territorial de la Generalitat a Lleida, Montse Bergés, i l’assistència del director de Fira de Lleida, Oriol Oró.

Inauguració del curs acadèmic 2023/24 de la Universitat de Lleida.
 • Hora: 12:00
 • Lloc: Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera del Campus de Cappont

La vicepresidenta Sandra Castro assistirà a la inauguració del curs acadèmic 2023/24 de la Universitat de Lleida, que tindrà lloc a l’Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera del Campus de Cappont.

 

La lliçó inaugural anirà a càrrec del catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de València, Juli Peretó, amb el títol ‘L’albada química de la vida’.

 

L’acte comptarà també amb les intervencions del conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal; el rector de la UdL, Jaume Puy, i el president del Consell Social de la UdL, Delfí Robinat.

19 de setembre de 2023
Visita al municipi de la Seu d’Urgell i a l’EMD de Bescaran
 • Hora: 10:00
 • Lloc: La Seu d'Urgell i Bescaran

El president de la Diputació, Joan Talarn, acompanyat del vicepresident Agustí Jiménez, visitarà el municipi de la Seu d’Urgell i l’entitat municipal descentralitzada (EMD) de les Valls de Valira, Bescaran, a la comarca de l’Alt Urgell.

 

Talarn iniciarà les visites a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell (10.00 hores), on serà rebut pel seu alcalde, Eduard Barrera, amb qui mantindrà una reunió de treball.

 

Posteriorment (12.00 hores), es desplaçarà fins a l’EMD de Bescaran, on serà rebut per l’alcalde de les Valls de Valira, Ricard Mateu; el president de l’EMD de Bescaran, Josep Peña; el vocal de la pedania i tinent d’alcalde de les Valls de Valira, Sisco Canello, i l’exalcaldessa de Bescaran i regidora a l’oposició de l’Ajuntament de les Valls de Valira, Judit Mentruit, i visitaran el Molí, l’església  de Sant Martí de Bescaran i el colomer medieval. Talarn signarà al Llibre d’Honor de l’EMD.

 

17 de setembre de 2023
9a Fira Heroica. La Festa de l’Agustina d’Aragó.
 • Hora: 11:30
 • Lloc: Fulleda

El diputat Fermí Masot assistirà a 9a Fira Heroica. La Festa de l’Agustina d’Aragó, que se celebrarà a l’espai firal de Fulleda.

 

Masot acompanyarà l’alcalde de Fulleda, Jordi Arbó i membres de la corporació municipal i assistirà a l’acte de lliurament de ‘El Porró de Fulleda’, i visitarà els espais de la Fira.

33a edició de Bacus Verdú, la Festa de la Verema i el Vi. ‘La gran piada’
 • Hora: 12:30
 • Lloc: Plaça Major. Verdú

El diputat Òscar Martínez assistirà a l’acte central de la 33a edició de Bacus Verdú, la Festa de la Verema i el Vi. ‘La gran piada’, que se celebrarà a la Plaça Major de Verdú.

 

L’acte comptarà amb la participació de l’alcaldessa de Verdú, Georgina Procter; la diputada al Congrés, Inés Granollers; la senadora, Sara Bailach, i el president del Consell Comarcal de l’Urgell, José Luis Marín, entre d’altres.

 

Durant l’acte es farà el lliurament de la distinció ‘Piador de l’any’ i un tast de vins de la subzona Valls del Riu Corb, de la DO Costers del Segre.

Lliurament de premis del Campionat del Món de Supermoto
 • Hora: 13:45
 • Lloc: Circuit d'Alcarràs

La diputada Sandra Marco participarà en el lliurament de premis en la primera jornada del Campionat del Món de Supermoto que se celebra entre els dies 15 i 17 de setembre al circuit d’Alcarràs.

 

A mida que vagin finalitzant les curses es farà el lliurament en les categories de categoria SM Legend, S4, SM Legends Star, S1GP i S1 Rookie.

16 de setembre de 2023
Lliurament del Premi Estel
 • Hora: 12:00
 • Lloc: Parc de la Plaça Ramon Folch. Bellpuig

El diputat Òscar Martínez participarà en l’acte de lliurament del Premi Estel que organitza l’Ajuntament del Bellpuig al Parc de la Plaça Ramon Folch.

 

L’acte comptarà amb la participació de l’alcalde de Bellpuig, Jordi Estiarte; la diputada al Parlament, Cristina Casol; la consellera de Cultura del Consell Comarcal de l’Urgell, Marta Macià, i de mossèn Climent Forner, qui rebrà el premi.