Reñé es reuneix amb els consells comarcals per definir i presentar els millors projectes als fons europeus FEDER

Reunio_CC_Feder_001_SLI

Reunio_CC_Feder_002_SLI

Reunio_CC_Feder_004_SLI

Durant la trobada s’han avaluat els projectes dels consistoris i consells comarcals que són susceptibles de presentar-se als Eixos 4 i 6 d’aquesta línia de finançament europeu

La Diputació de Lleida és l’encarregada de coordinar la presentació de les diferents propostes a la Generalitat i el termini finalitza a meitats del mes de juny

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, s’ha reunit aquest dimecres amb els presidents dels consells comarcals per parlar de la nova convocatòria del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

La trobada ha servit per avaluar tots els projectes que són susceptibles de presentar-se a la línia d’ajuts del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), mitjançant el qual les actuacions beneficiàries poden rebre un finançament de fins al 50% del cost total de la inversió. L’altre 50% es distribueix en un 25% que assumeix el propi consistori i un altre 25% que aporta la Diputació de Lleida.

Des de principis d’any, la Diputació de Lleida, a través del Patronat de Promoció Econòmica, està en contacte amb els consells comarcals per estudiar les diferents iniciatives que poden ser presentades a la línia FEDER.

Amb la trobada d’aquest dimecres es dóna un pas més per fixar els projectes definitius, que s’han de presentar a meitats de juny.

Els ens locals han d’estar atents als Eixos 4 i 6 de la convocatòria 2014-2020, que són les línies destinades a projectes locals per a potenciar el desenvolupament dels territoris en temàtica de medi natural i patrimoni cultural, amb vinculació turística, i el desenvolupament de l’eficiència energètica.

El sol·licitant ha de ser sempre un consell comarcal, una diputació o els municipis amb una població mínima de 20.000 habitants.

L’Eix 4 està adreçat a projectes que contemplin millores d’eficiència energètica i compta amb 11 milions d’euros per a tot Catalunya. En aquest sentit, Reñé ha indicat que a Lleida “gestió integral dels boscos amb un aprofitament en sistemes de biomassa és una de les línies a establir, a més de l’eficiència energètica en enllumenats públics”.

L’Eix 6 està destinat a projectes relacionats amb la gestió turística i el foment i desenvolupament del patrimoni cultural i compta amb una disponibilitat de 15 milions d’euros per a tot Catalunya.

Un dels reptes de la Diputació de Lleida per aquest 2016 és reforçar la informació i l’assistència als ens locals a l’hora de gestionar, preparar i presentar els projectes que compten amb cofinançament de la Unió Europea (UE). La reunió de treball convocada aquest dimecres s’emmarca en aquesta voluntat.

 

Lleida, 4 de maig de 2016

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat