Tradició firal, tractor econòmic

Construcció artesanal de cistells

A Catalunya, el fet firal té una marcada tradició històrica. La fira, com a factor multiplicador de l’activitat econòmica, ha estat un dels principals components transformadors del país.

Durant els últims anys, l’aposta per l’especialització ha esdevingut el denominador comú de fires i mostres, les quals han anat evolucionant a la recerca de l’especificitat temàtica pròpia, amb la finalitat d’aconseguir els millors resultats i convertir-se en les més importants dels seus àmbits territorial i sectorial.

Guia de Fires

La implicació de la Diputació de Lleida en l’organització de les fires i mostres en les terres de Lleida se centra en els camps de la col·laboració econòmica, l’aportació d’infraestructures, l’assessorament tècnic i l’edició de la “Guia de Fires”.

La “Guia de Fires” és una eina al servei de l’activitat firal de les nostres terres, de suport i de visualització de la feina que s’està fent des d’ajuntaments, consells comarcals i patronats.

L’oferta firal que té lloc al territori de Lleida és molt àmplia i variada, amb certàmens de productes artesanals, agroindustrials i ludicoculturals.

Una dada important a retenir és que l’any 2014 es produeix un increment de fins a 21 certàmens més respecte de l’any anterior.

La “Guia de Fires” fa un recorregut per un total de 161 certàmens firals (tradicionals, d’oficis, gastronòmics, històrics, multisectorials, festivals, mostres i mercats), en un viatge que s’endinsa per 92 municipis distribuïts entre les 12 comarques de Lleida i l’Aran.

Guia de Fires