Promovem la qualitat

Nens fira Sant Josep

Gustum orelletes

Donació Oli

Les comarques de Lleida capitalitzen la producció agrícola de tot el país i disposen d’un potent entramat d’empreses agroalimentàries. El nostre territori és una de les zones d’Europa amb major producció fructícola i compta, també, amb uns productes d’altíssima qualitat, dels quals se’n pot traure un més gran rendiment, tant dins com fora de l’àmbit territorial de Ponent.

És per això que la Diputació promou, ja des de la infantesa, hàbits saludables i de qualitat a partir de l’educació del gust pels aliments de proximitat; divulga les particularitats benefactores dels aliments, en general, i la fruita, en particular; i incentiva l’interès pel patrimoni alimentari tradicional, per donar a conèixer la feina que fan els nostres pagesos, les empreses familiars i artesanals i la qualitat dels productes.

La gastronomia tradicional, la comercialització de productes artesans i l’especificitat temàtica de mostres i fires s’està constituint com un complement de l’activitat econòmica a totes les comarques de Lleida.

L’acció de la Diputació en l’àmbit agroalimentari es basa en tres eixos principals: impuls, diversificació i diferenciació sectorial; protecció de l’empresa familiar i artesanal; i posada en valor de la qualitat dels productes que es fan a les nostres comarques.

 

Aliments del territori i tu

Tradició firal, tractor econòmic