Impremta i Sala temàtica de la Diputació de Lleida

La Diputació de Lleida compta amb una dilatada història d’arrelament a les pulsions socials, culturals i econòmiques de la ciutat i les comarques de Lleida, durant la qual ha assolit unes funcions de protecció i empara d’uns béns patrimonials, els quals, ara com ara, són imprescindibles per explicar un territori i, per tant, tenim el deure de donar-los a conèixer.

Aquesta acció protectora de la Diputació de Lleida ha afavorit la recopilació de materials valuosos, els quals han pervingut fins als nostres dies a partir de col·leccions privades, donacions de particulars o oficials, i n’ha frenat, alhora, la seva inexorable dispersió.

Som un país que aposta per recuperar i no perdre el que el passat ens ha llegat, perquè forma part de la nostra història, de la nostra cultura i, en definitiva, dels referents íntims i col·lectius de cadascun de nosaltres.

En aquest cas, la Sala Temàtica d’Arts Gràfiques de la Diputació s’emmarca en la voluntat de recuperar, difondre i millorar el seu propi patrimoni –el de l’antiga Impremta Provincial de Lleida– per donar-li un nou ús, per mostrar-lo als ciutadans i per llegar-lo a les generacions futures.

Aquest petit opuscle és una invitació a conèixer els més de 140 anys d’història de l’antiga Impremta Provincial de Lleida i, al mateix temps, per mostrar-vos més d’aprop la realitat d’aquesta institució, la Diputació de Lleida, i de les persones que al llarg dels anys n’han estat vinculades, han aportat entusiasme i dedicació i, finalment, se l’han sentit seva.

Descarregat el tríptic de la Sala Temàtica

Contacte:

  • Tel. 973 266 466
  • impremta@diputaciolleida.cat
Història de la Impremta
Visites guiades a la Sala Temàtica d’Arts Gràfiques
Arxius
Publicacions