El Centre Europeu d’Empreses i Innovació

CEEI Lleida

CEEI Lleida

Ceei

Talent, ocupació i diversificació econòmica

El Centre Europeu d’Empreses i Innovació de Lleida (CEEI Lleida) i la seva xarxa territorial de 16 centres ubicats en totes les comarques són una aposta per la gent del territori i els emprenedors. S’hi ofereix des de les seves instal·lacions, és a dir, un lloc físic, fins a un acompanyament als nous empresaris en la creació del seu propi negoci. Les gairebé 200 empreses que han passat pels diferents centres tenen una mitjana de supervivència del 80%, un percentatge molt més elevat que la mitjana general ordinària.

El CEEI Lleida va rebre el reconeixement internacional amb l’organització l’any 2014 del congrés de la xarxa internacional European Business and Innovation Centre Network (EBN), que engloba tots els Centres Europeus d’Empresa i Innovació (CEEI). La vint-i-tresena edició de la xarxa EBN, organitzada des de la Diputació de Lleida, va aplegar 300 congressistes d’una trentena de països.

Un viver empresarial que ha creat escola
La Diputació de Lleida va posar en marxa l’any 2005 el CEEI Lleida amb l’objectiu d’identificar les idees innovadores i dotar-les de mitjans materials i humans per transformar-les en empreses consistents. D’aleshores ençà, el Centre Europeu d’Empreses i Innovació s’ha convertit en un referent territorial, s’ha implantat arreu de les comarques lleidatanes amb el suport dels ajuntaments i ha obtingut l’aval europeu d’iniciatives anàlogues.

Trobareu centres d’empreses innovadores a Almenar, Balaguer, Bell-lloc d’Urgell, les  Borges Blanques, la Seu d’Urgell, Sort, Solsona, Tàrrega, Tremp, Torrefarrera, el Pont de Suert i Vielha.