Serveis bàsics

Consultori Alcarras_OCT_2014-WEB

Pla per al finançament d’inversions en matèria de Salut de la Diputació de Lleida 2020 – 2022 NOU !!

Consultoris mèdics

 

Des de l’any 2011, s’han finançat 75 remodelacions i 10 noves construccions de consultoris mèdics. També s’han subvingut les despeses de manteniment, funcionament i administració d’aquest tipus d’instal·lacions a 199 municipis, per facilitar l’atenció de capçalera i evitar el desplaçament de la població.
Consulta la línea d’ajuts

37 Sales de vetlla i tanatoris

Tanatori RialpLa Diputació de Lleida ha col·laborat econòmicament amb 37 ajuntaments per a les obres de construcció o millora de sales de vetlla i tanatoris des de l’any 2012 i fins a l’actualitat. En conjunt, s’han destinat prop de 2 M€ en aquestes inversions: 23 per obra de nova construcció i 14 per reformes.

Els municipis que disposen de nova sala de vetlles o tanatori amb el suport de la Diputació són Almatret, Barbens, Bellver de Cerdanya, Juncosa, Soses i Rialp, que en aquest darrer cas dona servei a tota la comarca.
Consulta la línea d’ajuts

162 Parcs de salut municipals

Parc de salut a LleidaEls parcs lúdics i de salut són uns espais dissenyats per promoure l’activitat física i, al mateix temps, la interrelació social de joves i gent gran. La Diputació de Lleida es plantejà la creació d’aquest tipus d’equipament amb la finalitat d’afavorir la salut física i emocional dels ciutadans, especialment en el segment de la població més gran. Els parcs són eines per a la salut i l’esbarjo, principalment. Però també tenen un component social, d’interrelació, perquè són espais de convivència.
Consulta la línea d’ajuts

300 Socorristes


Les piscines municipals són un equipament bàsic de molts municipis. La Diputació de Lleida finança la contractació de 300 socorristes durant els mesos d’estiu i col·labora, també, amb els ens locals en múltiples programes de foment d’hàbits saludables entre els ciutadans.
Consulta la línea d’ajuts

Control d’Aigües
Donada la importància que tenen les aigües destinades a consum domèstic i usos lúdics, la Diputació ofereix als ajuntaments el Servei de Control de Qualitat de les Aigües i una línia d’ajuts per a la millora i actualització de les xarxes de distribució.
Més informació

175 Desfibril·ladors externs Territori cardioprotegit

3_Desfibril·lador_DiputacióDes del 2011, més d’un centenar d’ajuntaments i cinc consells comarcals han instal·lat
desfibril·ladors externs automàtics (DEA) per donar una primera assistència en cas d’aturada cardíaca mentre arriben els serveis d’emergència. Amb una inversió total de 419.542 euros, l’objectiu és que tots els municipis de la demarcació disposin d’aquests aparells entre els anys 2016 i 2017, per aconseguir un territori completament cardioprotegit.

Els aparells se situen en espais públics (piscines municipals, pistes poliesportives, locals socials), a banda dels consultoris mèdics, que en disposen a l’interior.

Nota Premsa: Nova inversió 2019 –  Formulari sol·licitud ajut

 

Hàbits alimentaris saludables

Foment de la salut amb productes de proximitat

Entre les múltiples iniciatives en salut organitzades o participades des de la Diputació de Lleida s’hi inclouen l’aplicació de programes destinats a facilitar i fomentar hàbits alimentaris saludables entre els ciutadans. Els objectius finals d’aquestes accions són diversos i transversals: la promoció d’uns hàbits alimentaris saludables (especialment en infants d’edat escolar), que evitin trastorns com el sobrepès o problemes cardiovasculars; la reducció de les desigualtats socials en un tema tan important com és la salut; i la promoció de productes de la terra.

En aquest sentit, les comarques de Lleida disposen de productes agroalimentaris de primeríssima qualitat, altament beneficiosos per a la salut, i que són, alhora, estratègics per a l’economia lleidatana perquè permeten fixar l’activitat econòmica i social al territori.
Consulta la línea d’ajuts