Salut pública: consultoris, sales de vetlles, control d’aigües…

[RoyalSlider Error] No post attachments found.

La salut pública és una de les polítiques que tant els ciutadans com els governs consideren prioritàries per garantir l’estat del benestar. La situació econòmica i financera de la Generalitat fa que la resta d’administracions –en un clar sentit de responsabilitat i de país– contribueixin, també, a garantir l’eficiència del sistema sanitari.

La Diputació de Lleida col·labora amb el territori amb diversos projectes d’obra, adquisició tecnològica i creació de nous equipaments, com ara ampliacions de consultoris locals, la implantació d’un nou sistema d’informació de gestió assistencial per a la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell, la posada en marxa d’una Unitat de Trastorns Cognitius a l’Hospital Santa Maria de Lleida o les consultes externes a l’Hospital de Dia Pediàtric, Ginecològic i Obstètric de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. El pressupost anual destinat a salut pública ronda els nou milions d’euros, que serveixen per atendre unes 100.000 visites l’any als centres de Ponent.

Consultoris i sales de vetlles

Un dels factors que més influeixen per al futur dels petits municipis són els equipaments i els serveis. Els consultoris mèdics municipals tenen una gran funció medicosocial, sobretot en poblacions reduïdes. La voluntat de la Diputació de Lleida i dels ajuntaments és oferir aquells serveis que són bàsics a la població perquè ningú se senti exclòs ni hagi de desplaçar-se fora del municipi o la comarca per rebre els serveis més imprescindibles. En aquesta mateixa línia, la Diputació també col·labora en la construcció de sales de vetlla i tanatoris a tot l’àmbit territorial de Ponent.

Ajuts als ajuntaments per al manteniment i gestió dels consultoris mèdics Ajuts directes als ajuntaments per a equipaments sociosanitaris locals Ajuts als ajuntaments per a inversions en tanatoris i sales de vetlla

Parcs de salut

Els Parcs lúdics i de salut són uns espais dissenyats per promoure l’activitat física i, al mateix temps, la interrelació social de joves i gent gran. La Diputació de Lleida es plantejà la creació d’aquests tipus d’equipament amb la finalitat d’afavorir salut física i emocional dels ciutadans, especialment en el segment de la població més gran. Els parcs són eines per a la salut i l’esbarjo, principalment. Però també tenen un component social, d’interrelació, perquè són espais de convivència. En aquests moments, una setantena de municipis de les comarques de Lleida disposen d’aquest servei.

Ajuts per als ajuntaments per a espais lúdics i de salut per a la gent gran

Els materials que s’enllacen a continuació tenen per objectiu donar informació de com s’utilitzen i quins beneficis per a la gent gran tenen els espais lúdics i de salut. Els equips que estan instal.lats a molts dels municipis de la demarcació de Lleida estan pensats per a promoure el moviment i l’exercici, amb la finalitat de millorar la qualitat de vida de la gent gran. Les imatges i la documentació que teniu a la vostra disposició us ajudaran a saber per a què serveix cada element i com s’ha d’utilitzar. Alhora aquests materials poden servir perquè totes les persones que estan al costat de la gent gran ajudin a promoure l’ús d’aquest equip. Ja sabem que la gent gran té tendència a la inactivitat física i això té unes conseqüències com poden ser la pèrdua de l’equilibri, la rigidesa, les caigudes de repetició i la impossibilitat de realitzar determinats moviments necessaris per a realitzar les activitats de la vida diària. Aquest equip està pensat per prevenir i disminuir tots aquests efectes Dossier Formadors Joc Diputacio Lleida (PDF) Espais lúdics i de salut - Guia d'ús (PDF)

Altres serveis

La Diputació de Lleida també finança els ajuntaments perquè puguin disposar del servei de socorrisme en les piscines públiques durant l’estiu i fomenta la pràctica d’hàbits saludables, col·laborant amb múltiples projectes que, des dels ens locals o entitats diverses, treballen en aquesta direcció.

Ajuts als ajuntaments per finançar el servei de salvament i socorrisme de les piscines municipals Programa per a la promoció d'hàbits saludables

Control d’aigües

Donada la importància que per a la salut pública tenen les aigües destinades a consum domèstic i usos lúdics, la Diputació ofereix el Servei de Control de Qualitat de les Aigües i una línia d’ajuts per a la millora i actualització de les xarxes de distribució de l’aigua.

Més informació

Ajuts anys anteriors