Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC)

Essencial

Viola de mà  (Santi Miret)

Orquesta

Viola de gamba (Santi Miret)

Preludi_02

LBarroc  (Santi Miret)

La Diputació de Lleida, conjuntament amb la Fundació Julià Carbonell i amb el suport de les entitats i institucions musicals de Ponent, creà l’any 2002 l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC) amb el propòsit de fomentar el desenvolupament musical del territori, oferir una sortida professional als nostres músics i contribuir, des de les comarques de Lleida, al patrimoni musical del nostre país.

L’Orquestra, sense deixar mai de banda un gran rigor i exigència artística, s’ha desplaçat des dels seus inicis de manera habitual per tots els indrets del territori amb la finalitat d’acostar la seva programació de concerts a tothom de manera continuada. Escoles, hospitals, casals de gent gran i presons, per citar alguns exemples, han estat també destinataris de les seves activitats, tot trencant barreres i limitacions en el camí de fer de la música un dret accessible a tota la ciutadania.

Fruit de la col·laboració entre l’Orquestra i l’IEI, es va produir el concert Essencial, el 6 de setembre de 2020, com un homenatge a totes les persones i sectors socioeconòmics que havien patit els efectes de la COVID-19.

L’any 2021, l’OJC inicia una extensa programació per tal de dur la música clàssica a tots els racons de les terres de Lleida, l’Alt Pirineu i l’Aran. Aquest ‘festival’ es va iniciar a Tremp amb el concert ‘Preludi 21’, amb el compromís de crear un concert d’inici d’any que cada temporada es realitzarà en una població diferent.

L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC és l’orquestra titular de l’Auditori Enric Granados i del Teatre de la Llotja de Lleida. Així mateix té una programació estable a l’Auditori AXA- Illa Diagonal de Barcelona. Avui, gràcies a l’esforç de molts, l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida és una realitat viva i activa que ha assolit èxits notables i sòlids tot fent-se un lloc rellevant dins de la vida musical del nostre país. Alfons Reverté Casas n´és el seu director titular i artístic.

Més informació