Suport a la producció teatral de les terres de Lleida

FiraTàrrega

Actualment existeixen a les comarques de Lleida grups de teatre de molt alt nivell. Companyies i actors amb un important volum de contractació dins i fora del nostre país –especialment en teatre familiar– i amb una gran capacitat creativa. FiraTàrrega, esdeveniment cultural, turístic i econòmic de gran importància per al conjunt del territori de Lleida, és el marc idoni per fer visible aquest corpus teatral lleidatà.

La contribució d’aquesta ciutat a les arts escèniques, en particular, i a una diversitat de sectors, en general, situen aquest certamen als llocs més destacats en aportació de riquesa, tant des del punt de vista material com cultural. FiraTàrrega és un model d’èxit avalat per més de tres dècades d’història. La presència de la Diputació de Lleida és perllongada i conseqüent en el temps, perquè la fira, com a motor econòmic, i la fira, com a element de prestigi, té un pes importantíssim i estratègic a les nostres terres.

FiraTàrrega és un model a seguir com a proposta de difusió i producció d’espectacles, com a motor econòmic i de dinamització social i com a altaveu de promoció geogràfica.

L’IEI hi col·labora directament amb el Programa de Suport a la Creació, una mostra representativa de la important creació escènica de les comarques de Lleida.

A banda de les aportacions pressupostàries preceptives, la Diputació de Lleida també es fa càrrec del cost de les acreditacions dels programadors locals de Ponent. D’aquesta manera, ofereix l’oportunitat a ajuntaments i consells comarcals de participar directament en la contractació d’espectacles, perquè la fira no deixa de ser una magnífica eina de compravenda d’arts escèniques, també, per al món local.