XVI Jornada Fructícola organitzada per l’IRTA a Mollerussa

ORIacte_jornada_irta_03_editora_2_4937_0_1

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha participat aquest dimecres en l’acte de benvinguda de la XVI Jornada Fructícola que l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) organitza els dies 26 i 27 d’octubre. La jornada, que se celebra a Mollerussa, s’organitza per transferir els resultats dels diferents assajos que es porten a terme i aportar solucions als problemes que es presenten al sector de la fruita dolça.

En la seva intervenció, el president de la Diputació de Lleida ha afirmat que “estem en un territori on la fructicultura està totalment implantada gràcies a unes condicions geològiques i climatològiques concretes, però sobretot perquè els agricultors són persones amb talent que hi creuen més enllà de les dificultats econòmiques i climatològiques i aposten d’una forma decidida per les seves explotacions, amb noves varietats i noves tècniques que milloren la qualitat de la producció”.

Reñé ha indicat que “ara, una de les assignatures pendents del sector és ser capaços de trobar el camí més adequat per millorar la comercialització i plantejar nous camins per arribar al consumidor”.

Durant el seu parlament, el president de la Diputació de Lleida també ha afegit que “és una satisfacció veure que tantes persones s’interessen per aquesta jornada en la que l’IRTA dóna a conèixer les diferents experiències i innovacions que han portat a terme durant l’any amb l’objectiu de millorar el sector”.

La XVI Jornada Fructícola reuneix més de 1.500 assistents durant els dos dies i hi participen més de 30 empreses que, amb els seus estands i la presentació de novetats, fan de la jornada un punt de trobada de tot el sector productor de fruita.

L’acte de benvinguda ha comptat amb la participació de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; el director general de l’IRTA, Josep M. Monfort, i el director general d’Agricultura, Miquel Molins.

Declaracions de Joan Reñé

 

Mollerussa, 26 d’octubre de 2011

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat