Visita institucional de la presidenta Perelló a la comarca del Pallars Jussà

La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, ha visitat aquest dijous la comarca del Pallars Jussà, on s’ha reunit amb l’equip de govern del Consell Comarcal, encapçalat pel seu president, Constantí Aranda. Perelló ha presidit la reunió amb els alcaldes de la comarca i ha visitat el Centre per l’autonomia personal, el Banc dels Aliments i les futures dependències de l’Espai d’atenció a les persones. La presidenta ha finalitzat la seva estada a la comarca pallaresa amb la inauguració del local ‘Espai Enrique Vicente’, la seu de l’Associació Alba al Pallars Jussà (Alba Jussà), que desenvolupa la seva activitat com a centre ocupacional i club social.

Així, després de les reunions institucionals i de treball amb els alcaldes pallaresos i d’haver mantingut una trobada amb l’equip de govern del Consell Comarcal del Pallars Jussà, a Tremp, la presidenta de la Diputació de Lleida ha visitat tres serveis ubicats davant de l’Hospital dels Pallars.

En primer lloc, s’ha dirigit al Centre per l’autonomia personal. Es tracta del primer espai que s’obre al Pirineu d’aquestes característiques i el segon de la demarcació de Lleida en oferir un servei d’informació i orientació a càrrec d’una terapeuta i puntualment altres professionals, en aspectes relacionats amb la promoció de l’autonomia personal en les activitats de la vida diària i la relació amb l’entorn.

En aquest mateix indret, ha visitat la seu del Banc dels Aliments, l’anomenada ‘botigueta’, que recull els productes alimentaris excedentaris i altres productes de primera necessitat per a la higiene personal i de la llar.

Ambdós serveis han gaudit de reformes integrals que han estat possibles gràcies al finançament amb 40.000 € per part de la Diputació de Lleida, la qual cosa ha suposat pràcticament el 87% de la inversió total, i que ha estat executada pel Consell Comarcal.

El tercer servei que ha visitat la presidenta de la Diputació ha estat l’Espai d’atenció a les persones, de 250 metres quadrats, 30 dels quals estan ocupats per l’aula de formació del Centre d’autonomia personal, que ha estat arranjada amb prop de 10.000 € aportats per la Diputació.

La presidenta Perelló ha finalitzat la seva estada a la comarca del Pallars Jussà inaugurant el local ‘Espai Enrique Vicente’, la seu d’Alba Jussà a Tremp. Es tracta d’un projecte pioner en atenció a persones amb discapacitat i problemàtica de salut mental al Pallars Jussà i té com a objectiu acompanyar les persones en el seu projecte de vida a través de serveis inclusius de qualitat.

La presidenta de la Diputació ha destacat que, “amb la posada en funcionament d’aquests serveis, s’evita que molta gent del Pirineu hagi de fer desplaçaments llargs i resulta una ajuda indispensable per a aquestes persones i les famílies”. En aquest sentit, ha afegit que és necessària la implicació i la sensibilitat de les gay tube administracions públiques en aquest tipus de serveis que apropen els ciutadans a una oferta pública de serveis de qualitat.

La Diputació ha col·laborat amb aquest servei finançant íntegrament l’adquisició per part del Consell Comarcal d’un vehicle adaptat de nou places, que ha suposat una subvenció de 30.000 euros.

Tremp, 13 de desembre de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat