Visita a municipis afectats pels aiguats a les comarques del Pla d’Urgell i les Garrigues

Albi_02

El president de la Diputació, Joan Talarn, acompanyat del vicepresident primer, Jordi Latorre s’han desplaçat a Golmés, Arbeca, Vinaixa i l’Albi on ha comprovat les destrosses que ha provocat el temporal i han ofert el suport de la institució

 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, acompanyat del vicepresident primer, Jordi Latorre, s’han desplaçat aquest dimecres a diferents municipis de la comarca de les Garrigues que han patit en les darreres hores els estralls dels aiguats que han caigut en forma de temporal.

 

Les pluges torrencials, que en alguns casos han superat els 200 litres per metre quadrat, han causat greus danys en instal·lacions municipals com el camp de futbol de Golmés, que ha quedat totalment inundat. Des de la Diputació s’ha donat suport a l’alcalde Jordi Calvís en allò que la institució pugui ajudar, pendents encara de l’aigua que segueix baixant amb força.

 

Talarn i Latorre s’ha desplaçat després fins a Arbeca on han visitat les piscines d’Arbeca, i han comprovat que les comunicacions amb les poblacions veïnes estan seriosament malmeses. Així, també han ofert a l’alcalde d’Arbeca, Sergi Pelegrí, el suport de la Diputació.

 

Tot seguit, la comitiva de la Diputació ha arribat a Vinaixa on han visitat l’Ajuntament i han pogut comprovar, en primera persona, els estralls que ha provocat l’aiguat a les oficines municipals, així com el pati de les escoles bressol que ha quedat totalment malmès. L’alcalde Josep Maria Tarragó ha explicat els danys que ha patit el municipi, especialment la zona de l’horta i un pont del poble.

Finalment, Joan Talarn i Jordi Latorre han visitat el municipi de l’Albi, que ha patit una gran    afectació en les seves vies urbanes, essent un dels municipis que més pluja ha rebut de tots els afectats. L’alcaldessa, Anna Feliu ha acompanyat la comitiva durant la visita.

En declaracions als mitjans de comunicació, el president de la Diputació ha explicat que durant la visita als diferents municipis ha pogut constatar que molts d’ells han quedat derruïts especialment els centres urbans dels pobles. Ha afegit que la Diputació té plena consciència que cal ajudar aquests municipis, valorar quines han estat les conseqüències, mirar de posar una mica d’ordre i estar al costat dels alcaldes i alcaldesses en tot allò que se’ls pugui ajudar, ja sigui amb ajuts o personal per tal de pal·liar els efectes dels aiguats i com recuperar la normalitat el més aviat possible.

 

Lleida, 23 d’octubre de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat