Vint-i-quatre expositors de bodegues, cellers i elaboradors de vi a la 7a Mostra de Vins i Caves de proximitat-D Vins’19 d’Agramunt

El Passeig del Sió, prop del Pont Romànic, acull el certamen que se celebrarà dissabte 25 de maig, per donar a conèixer els vins i caves en un ambient diferent i buscant la proximitat dels consumidors

El diputat Francesc Sabanés ha participat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació de la 7a Mostra de Vins i caves de proximitat-D Vins’19, que se celebrarà al Passeig del Sió, prop del Pont Romànic d’Agramunt, el 25 de maig. La presentació –que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació de Lleida– ha comptat amb les intervencions de la regidora de l’Ajuntament d’Agramunt, Fàtima Puig; el president de l’Associació Festa, Gastronomia i Cultura, organitzadora de la Mostra, Josep Bertran; i el representant de la comissió tècnica de la Mostra, David Jovell.

La Mostra –que va néixer l’any 2013– comptarà amb vint-i-quatre expositors de bodegues, cellers i elaboradors de vi amb la voluntat d’oferir un producte proper i interactuar amb el consumidor, així com deu estands gastronòmics. En total, s’oferiran 130 vins i caves diferents durant la jornada.

La idea respon al repte i al dinamisme del sector vitivinícola de les comarques lleidatanes de donar a conèixer els vins i caves en un ambient diferent i buscant la proximitat dels i amb els consumidors.

D Vins’19 es complementarà amb la cinquena edició de la Ruta turística i cultural d’enoturisme per quatre indrets d’Agramunt amb tast de vi i degustacions de productes locals, a les 11.00 hores, l’espectacle infantil de Miscel·lània Teatre ‘Interestel·lar. Un viatge molt espacial’ (17.15 hores); el folk itinerant i música en directe de ‘La Catxibanda’ (18.15 hores); l’espectacle acrobàtic a càrrec d’AiguaSport (19.00 hores i 21.45 hores); el 44è Campionat de colles sardanistes de la Terra Ferma, organitzat pel Grup Sardanista Estol (19.30 hores) i la música d’Acústika’ (22.00 hores).

Francesc Sabanés ha explicat que la mostra permet la promoció del vins i caves del territori i, que arribats a la setena edició, l’èxit de convocatòria està assegurat, ja que en l’anterior edició es van vendre 18.500 tiquets, i enguany s’espera superar aquesta xifra.

Per la seva banda, Josep Bertran ha comentat que per a la present edició s’ha incrementat el nombre d’estands, passant a ser 34 entre els de vins i els gastronòmics, i que s’ha aconseguit que les nou subzones de la DO Costers del Segre estiguin presents a la Mostra, a més de la presència de productors del Priorat, el Montsant i la DO Cava. En aquest sentit, ha explicat que un dels estands serà el d’un productor de camamilla que ven els seus productes sota el nom d’’Elixirs de Ponent’.

Els cellers de les comarques de Lleida presents a la Mostra seran: Boldú Viticultors (Verdú), Cal Cabó Celler (Sant Martí de Maldà), Castell del Remei (Penelles), Celler Comalats (L’Ametlla de Segarra), Costers del Sió (Balaguer), Vinya l’Hereu (Artesa de Segre), Celler Matallonga (Fulleda), Vinya els Vilars (Arbeca), Celler Montsec (Artesa de Segre), Mas Blanch i Jové (la Pobla de Cérvoles), Lagravera (Alfarràs), Tomàs Cusiné (el Vilosell), Celler Petit Duran (Sant Martí de Riucorb), Celler Analec (Nalec), Vall de Baldomar (Baldomar), Vila Corona (Vilamitjana), Casa Patau (Menàrguens), Carviresa (Tàrrega) i Elixirs de Ponent (Almacelles). També exposaran el seus productes cellers de la demarcació de Barcelona i Tarragona com: Celler Avenç del Garraf (Tarragona), 10 d’abril (Sant Llorenç d’Hortons), Celler Aibar 1895 (Tivissa), Caves Bolet (Castellví de la Marca) i Los Comuns (el Molar).

Lleida, 22 de maig de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat