Vins, gastronomia, música i acampada entre vinyes, a la segona edició del Lagravera Fest 2023

Lagravera_fest_01

Lagravera_fest_04

Lagravera_fest_03

Lagravera_fest_02

Se celebrarà el dia 8 de juliol entre les set de la tarda i les quatre de la matinada a la Vinya Núria, en el límit entre els municipis d’Algerri i Alfarràs

 

La diputada en funcions, Rosa Perelló; la regidora de Festes i Fires de l’Ajuntament d’Alfarràs, Maria Rosa Gràcia Mas; la directora general del celler Lagravera, Pilar Salillas Teruel; el responsable d’enoturisme de Lagravera, Gabriel Gurt Ariza, i la component del grup musical ‘Segon Passeig’, Alicia Torrelles, han participat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació del Lagravera Fest que se celebrarà el 8 de juliol a la Vinya Núria, en el límit entre els municipis d’Algerri i Alfarràs.

 

Es tracta d’un festival de música entre vinyes amb l’actuació de grups musicals emergents de la demarcació de Lleida, completat amb els vins del celler, i diversos food trucks i productors locals que oferiran una variada oferta gastronòmica, tal i  com ha explicat Pilar Salillas. En aquest sentit, Gabriel Gurt ha afegit que “l’oportunitat d’acampar una nit de ‘glamping’ entre vinyes és la gran novetat de la segona edició del festival”.

 

La fórmula de ‘glampling’, acampada amb glamur o comoditats, que ofereix Lagravera Fest inclou allotjament per a dues persones o grups de tres o quatre amb servei d’esmorzar inclòs, amb preus de 70 € i 90 € per persona.

 

Rosa Perelló ha posat en valor el fet que el vi, la gastronomia, i la música “són fórmules decididament atractives pel jovent”, que impulsa la promoció del vi davant altres begudes que tenen més acceptació.

 

De la seva banda, Maria Rosa Gràcia ha recordat la feina que fa el celler des de fa anys, amb una gran trajectòria i un projecte en que destaca per la seva activitat ecològica.

 

El festival s’iniciarà a les set de la tarda i finalitzarà a les quatre de la matinada. Durant l’esdeveniment es combinaran les actuacions de DJ Eli Kapowsky; Selva Nua, Carlota Flaneur i Segon Passeig, que seran els qui obriran la sessió. Segons Alícia Torrelles, hi haurà una barreja d’estils “amb un cartell fantàstic”.

 

David Lesan, ha comentat, de la seva banda, “la importància que hi hagi iniciatives d’aquest estil, perquè treballa la part de la visibilització del territori i dels productes de km0. Segur que serà un espai idíl·lic, perquè tot es cuida al detall, i no fa més que dignificar el territori i la cultura”.

 

L’entrada a Lagravera Fest, inclou una visita guiada a la vinya amb el tast de dos vins del celler, a les 10.00 hores; així com l’accés als tres concerts i sessió de dj., una copa commemorativa amb portacopes i una primera degustació de vi. Tot per un preu de 20 € pels adults, una tarifa jove de 12 €, entre els 18 i els 12 anys; i gratuïta pels menors de dotze anys.

 

Vinya Núria, al terme d’Algerri, a l’altra banda del riu Noguera Ribagorça, per davant del terme d’Alfarràs que acull el celler Lagravera, és la parcel·la que ocupava l’antiga gravera que dona nom al celler. Aquesta parcel·la, junt amb la resta del vinyer de Lagravera, és l’únic parc de vinyes de la Denominació de Costers del Segre tractada sota criteris de Producció Biodinàmica certificada per Demeter, i té la garnatxa blanca i la garnatxa negra i els respectius Cíclic Blanc i Cíclic Negre, com a varietats i vins principals, entre altres. També son referents en recuperació de varietats ancestrals de Lleida.

 

La ubicació de l’esdeveniment segons coordenades és la següent: 41,7920254, 0,6055751. Per a més informació es pot contactar amb enoturismo@lagravera.com o amb el telèfon 690783678.

 

El festival compta amb el suport i la col·laboració de la Diputació de Lleida, L’Institut d’Estudis Ilerdencs, els ajuntaments d’Alfarràs i Algerri; el Consell Comarcal del Segrià, i Jove Segrià.

 

Lleida, 21 de juny de 2023

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat