“Perseguits i Salvats”

Cultura

(12.02.2014)

La Diputació de Lleida ha posat en marxa l’ambiciós projecte “Perseguits i salvats”, una decidida aposta pel turisme del segle XXI, el que busca un plus més enllà del paisatge i el patrimoni. Aquests escenaris d’evasió que van utilitzar els jueus per fugir del nazisme han esdevingut ara rutes de senderisme plenes d’emotivitat i història.

Es tracta de quatre rutes senyalitzades que recorren indrets significatius de la Val d’Aran i l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, l’Alt Urgell i la Cerdanya, que van ser llocs de pas o de recer dels evadits muntanyes ençà gràcies a la generosa col·laboració dels passadors.

El projecte contempla una senyalització unificada i amb una marca pròpia que identifiqui arreu del territori els espais referents a l’estada dels refugiats jueus a les comarques de Lleida.

Aquesta senyalització s’ha complementat amb fulletons de difusió per fer-ne promoció i la publicació d’una pàgina web multilingüe (www.perseguitsisalvats.cat) explicant els esdeveniments històrics, els itineraris i els llocs senyalitzats amb informació diversa.