“Vacances per créixer!”, compromís social

ORIrene_visita_casal_verge_blanca_001vr_editora_2_6478_0_1

ORIrene_visita_casal_verge_blanca_002vr_editora_2_6478_1

La Diputació de Lleida ha col·laborat amb 17.000 euros en la posada en marxa del casal d’estiu per a infants i joves en situació de risc social en el que han participat 90 infants

Els organitzadors es plantegen la possibilitat de donar continuïtat a aquesta activitat durant el curs escolar

La Diputació de Lleida ha col·laborat un any més amb la Fundació Verge Blanca en la posada en marxa del casal d’estiu per a infants i joves en situació de risc social “Vacances per créixer!”, que s’ha dut a terme entre el 30 de juny i el 5 de setembre de 2014.

La corporació ha col·laborat amb 17.000 euros en el desenvolupament d’aquesta activitat que ajuda els infants a gaudir d’un temps d’oci alhora que aprenen a conviure, adquirir valors i aprendre.

Coincidint amb el darrer dia de casal, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, juntament amb el bisbe de Lleida, Joan Piris; el president de la Fundació Verge Blanca, Joan Saura; la directora del Col·legi Episcopal, Antonieta Mateu, i el director dels casals, Joan Burballa, han visitat les instal·lacions on es desenvolupa el casal d’estiu i han fet una valoració de l’activitat.

En la roda de premsa posterior a la visita, el president de la Diputació de Lleida ha afirmat que “com a comunitat és important donar una atenció especial a aquests infants” per facilitar-los la possibilitat de realitzar activitats com aquestes que els ajuden en el seu creixement i adquisició de valors.

Per aquest motiu, Reñé ha manifestat la total col·laboració de la corporació lleidatana en possibles nous projectes que es puguin desenvolupar al llarg de l’any per donar continuïtat a aquest programa d’estiu.

Per la seva part, el bisbe de Lleida, Joan Piris, ha explicat que estudiaran la forma de poder donar continuïtat a aquesta activitat durant el curs escolar a través dels esplais, per exemple, i implicant les famílies per tal d’oferir una acció educativa més integral.

En aquesta edició s’han inscrit 90 infants, que han realitzat diferents activitats i tallers de diferents temàtiques, com titelles, malabars, disfresses, jocs tradicionals o expressió musical, entre d’altres. A més, aquests nens també han tingut els àpats assegurats.

La Fundació Verge Blanca organitza els casals d’estiu amb l’objectiu que els infants que es trobin en una situació de vulnerabilitat econòmica i social tinguin l’oportunitat i el dret de gaudir d’un temps de lleure de qualitat i econòmicament accessible alhora que reben un aprenentatge de desenvolupament personal.

Lleida, 5 de setembre de 2014

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.25
Cap de l’Àrea de Comunicació, Maricel Pujol (606.041.875)
premsa@diputaciolleida.cat

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat