Uns 250 palistes de més de 16 països participaran a la Copa Pirineus a la Seu d’Urgell

Copa_pirineus_2017_002_SLI

Presentació de la Copa Pirineus 2017 a la Diputació de Lleida

 

La competició se celebrarà els dies 20 i 21 de maig a la Seu d’Urgell i els dies 27 i 28 de maig a Pau

 La Seu d’Urgell acollirà un any més la primera de les proves de la Copa Pirineus 2017, la competició de piragüisme d’eslàlom que aquest any arriba a la vuitena edició.

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la presentació d’aquest esdeveniment esportiu que va néixer fa vuit anys amb la voluntat d’organitzar un circuit de competició d’alt nivell al Parc del Segre de la Seu d’Urgell i l Stade d’Eaux Vives de Pau (França).

La primera competició es disputarà a la Seu d’Urgell els dies 20 i 21 de maig i la segona serà a Pau els dies 27 i 28 de maig. Aquestes dues competicions estan incloses en el calendari oficial de la Federació Internacional de Canoa i són puntuables pel ICF World Ranking.

Cada any aquesta prova concentra els millors palistes internacionals atrets per la comarca de l’Alt Urgell i per l’excel·lència de les instal·lacions esportives.

En aquesta edició participaran uns 250 palistes procedents de més de 16 països dels cinc continents, entre els quals joves figures lleidatanes com la Laia Sorribes i el Miquel Travé.

En nom de la Diputacio de Lleida, el vicepresident del Patronat de Turisme, Gerard Sabarich, ha agraït la tasca feta pel Parc del Segre en la promoció de l’esport i la dinamització turística del territori posant en valor la destinació del Pirineu de Lleida com a referent nacional i internacional.

En aquest mateix sentit, el representant territorial de l’Esport a Lleida, Joan Segura, ha valorat la feina que fan per impulsar el piragüisme organitzant competicions d’alt nivell i amb la preparació de bons esportistes.

Pel responsable del Parc del Segre, Francesc Ganyet, la Seu d’Urgell té la voluntat de ser un clúster del piragüisme en aigües braves referent als Pirineus. En aquest sentit, ha destacat que l’any que ve la Seu d’Urgell celebrarà el Campionat del Món de Piragüisme que alhora serà puntuable pels Jocs Olímpics de Tòquio del 2020.

Per la seva part, el president de la Federació Catalana de Piragüisme, Joan Rossell, ha afirmat que aquest campionat està totalment consolidat i s’ha convertit en un referent pel piragüisme a nivell internacional.

La Copa Pirineus és possible gràcies al suport de la Diputació de Lleida, de l‘Ajuntament de la Seu d’Urgell, la Real Academia Española de Piragüismo, la Federació Catalana de Piragüisme i els voluntaris del Club Cadi Canoe Kayak.

Aquesta és una competició que es realitza en rius o canals d’aigües braves amb un tram de 200 a 400 metres de recorregut en el que es tracta de completar totes les portes numerades en el menor temps possible i sense tocar-les.

 

Lleida, 16 de maig de 2017

 

 

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat