Unanimitat en l’aprovació del pressupost de la Diputació de Lleida per segon any consecutiu

ORIple_diputacio_de_lleida_mes_de_desmbre_001_vr_editora_2_5679_0_1

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha agraït a tots els grups el consens assolit i ha destacat l’elevat grau de responsabilitat amb el seu vot afirmatiu a uns comptes amb una “atenció claríssima als ajuntaments” gràcies a l’increment de recursos i a l’estalvi dut a terme

Per segon any consecutiu, la Diputació de Lleida ha aprovat el projecte de pressupost per unanimitat, un consens que en aquesta institució no s’havia assolit des de feia 26 anys, i que repeteix de nou en relació als comptes del 2013.

El pressupost per 2013 ascendeix a un total consolidat de 102.558.814,69 euros, un 17,5 % més en relació al 2012. Aquest augment en 15M€ es destina majoritàriament als ens locals (amb una dotació superior al terç del pressupost, 36M€), a la millora dels equipaments de salut locals i hospitalaris de les comarques de Lleida (16,8M€); a la millora i manteniment de carreteres (6M€) i a dotar completament el Pla Específic i Pla General del PUOSC (17,2 M€). En atenció social el pressupost destina 1,6 M€.

Les altres grans línies del pressupost estan destinades a consolidar l’acció de promoció econòmica, turística i cultural que es porta a terme des dels respectius patronats i fundacions (el pressupost de l’IEI, del Patronat de Turisme, de Promoció Econòmica i de l’OAGRTL augmenta un 12% de mitjana) i a l’amortització de deute.

En aquest sentit, en el ple d’aquest divendres s’ha posat de manifest la bona situació financera de la Diputació de Lleida, que aquest 2013 assolirà una rebaixa del seu nivell d’endeutament a nivells històrics. L’objectiu és que el llindar se situï en el 73%, dos punts per sota del màxim que estableix la llei.

“Amb aquesta voluntat claríssima de diàleg i consens exercida davant de la ciutadania manifestem responsabilitat i que som capaços de posar-nos d’acord en allò que volem per al territori complint amb el plantejament de la Diputació de Lleida, que existeix per als ajuntaments i les persones”, ha dit Reñé.

El president de la corporació també s’ha mostrat obert a atendre noves demandes que tindran com a beneficiari el món local. En aquest sentit, en el ple d’aquest divendres ha anunciat la convocatòria d’una línia de lliure concurrència per finançar despeses de treballs vinculats a la potabilització d’aigua (equips i manteniment).

Reñé ha insistit que aquest perfil d’ajut s’emmarca en la voluntat de la corporació d’ajudar els ajuntaments a cobrir la despesa ordinària i ha recordat que justament el Pla Específic 2013-2016 dedica el 50 % dels recursos a cobrir aquestes necessitats.

El president de la Diputació de Lleida ha destacat la importància dels ajuts que la corporació dóna als ajuntaments per atendre assumptes d’urgència i que complementen les altres línies de subvencions.

Mocions aprovades en suport a Tradema i en defensa del català

El ple de la Diputació de Lleida ha aprovat per unanimitat una moció de rebuig a l’expedient de regulació d’ocupació d’extinció que afecta l’empresa Tradema i de suport a la seva plantilla.

El text acorda demanar a la direcció de Sonae que reconsideri la seva decisió, tenint en compte els beneficis que ha generat fins ara la planta de Solsona per a tot el grup i la implicació del territori per fer possible la seva activitat. També demana la màxima implicació del sector públic i del privat per treballar en la mateixa direcció. Aquesta moció se suma a les col•laboracions que ja ha fet la corporació en les diferents accions del pla de xoc que es desenvolupen a la comarca.

D’altra banda, el ple de la Diputació de Lleida també ha aprovat amb els vots a favor de CiU, CDA, PSC i ERC una moció contra l’avantprojecte de Llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (LOMCE) del Govern de l’Estat espanyol que suposa un atac frontal al model d’immersió lingüística català i aranès.

Altres punts aprovats

El ple de la Diputació de Lleida ha aprovat també la proposta de modificació del règim retributiu dels diputats provincials per a la supressió de la paga extraordinària de desembre 2012 i el conveni de delegació de les sancions de circulació de l’Ajuntament de Balaguer. Aquesta col•laboració fa referència a la posada en marxa d’un pla pilot que s’iniciarà a la capital de la Noguera per facilitar els consistoris que vulguin la gestió de les infraccions viàries de competència municipal.

Igualment, s’han aprovat dos convenis més: un entre la Diputació de Lleida i el Lleida Esportiu Terraferma Club de Futbol amb 110.000 euros i un altre entre la Diputació de Lleida i el Força Lleida Club Esportiu de 90.000 euros. Aquestes aportacions es mantenen igual que les del pressupost del 2012.

En l’àrea de finances i gestió de tributs, el ple de la corporació ha donat llum verda a la proposta de delegació a la Diputació de Lleida, a través del seu Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals (OAGTRL), de les facultats que té atribuïdes l’Ajuntament de Corbins per a la gestió i recaptació en voluntària i executiva de l’ impost sobre vehicles de tracció mecànica.

També ha aprovat l’informe de control financer de la Diputació de Lleida i els organismes autònoms de l’any 2011 i l’ordenança que permetrà la implantació telemàtica del Butlletí Oficial de la Província (BOP) al març.

Durant el ple d’aquest mes de desembre també s’ha donat llum verda al conveni de col•laboració interadministrativa entre la Diputació de Lleida, el Servei Català de la Salut, i l’Ajuntament del Palau d’Anglesola, per a l’actualització d’infraestructures sanitàries al municipi del Palau d’Anglesola.

Finalment, s’ha aprovat la proposta de dissolució del Consorci del Montsec i el conveni de col•laboració entre la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Montgai per al traspàs de la travessera urbana de Butsènit d’Urgell. Carretera LV-3025c.

Lleida, 28 de desembre de 2012

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat