Una trentena d’oficis antics reviuran a la 10a Mostra d’Oficis i Artesania de Fondarella

Fira d'Oficis de Fondarella

Fira d'Oficis de Fondarella

Se celebrarà el proper diumenge 10 de maig i comptarà amb unes quaranta parades de venta directa de productes de proximitat que els visitants podran veure i gaudir per tot el nucli antic del municipi

El president de la Diputació de Lleida i alcalde de Fondarella, Joan Reñé, i la regidora de Cultura del consistori, Margarita Torres, han presentat aquest dimecres la desena edició d’aquest certamen, que comptarà amb una setantena de parades en total, entre demostracions d’oficis antics, productors artesans i gastronomia de proximitat.

Reñé ha indicat que la fira permetrà “veure i reviure com era el dia a dia de molts anys enrere en els nostres pobles i posar-ho en valor” i ha remarcat que el fet que sigui la desena edició significa que és una fira “absolutament consolidada”. El president de la Diputació i alcalde de Fondarella ha destacat també la participació creixent que hi ha a la fira, que enguany estarà al voltant d’uns “trenta oficis diferents a més d’unes quaranta parades que faran venda directa de diferents productes, alguns d’ells de proximitat”.

Joan Reñé ha volgut fer “una menció especial al que s’està fent dins el municipi per part de senyores grans en la tasca de revaloritzar molts productes típics entre els nens i nenes de l’escola”, i ha afegit que Fondarella espera una afluència d’entre cinc i sis mil persones.

Oficis de temps passats, com el cabassaire, el picapedrer, la teixidora, el forjador de ferro, el bufador de vidre, la joiera artesana, la tintorera, el gravador artístic, l’espardenyer o el matalasser són alguns dels oficis que es podran veure durant tota la jornada.

A més de les parades d’oficis antics, per tercer any consecutiu la mostra acollirà gairebé una quinzena de productors agroalimentaris de proximitat en el marc del projecte Gustum, iniciativa creada per promocionar els productes de màxima qualitat produïts al territori, valoritzant-los i facilitar-ne la comercialització.

Entre les activitats paral•leles, destaca la presentació del llibre “Fumar-se el franquisme” amb el seu autor, Francesc Canosa, a les 12.00 hores a la parada dels caliquenyos. També es faran tallers-demostració d’elaboració d’orelletes i caliquenyos i d’embalatge d’alfals amb premsa manual.

Aquest certamen, organitzat per l’Ajuntament de Fondarella, compta amb la col•laboració de Diputació de Lleida, Gustum i el Consell Comarcal del Pla d’Urgell.

Lleida, 6 de maig de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat