Una quarantena d’alumnes francesos i alemanys d’intercanvi visiten la Diputació

Visita_intercanvi alumnes_03

Visita_intercanvi alumnes_05

Visita_intercanvi alumnes_02

Visita_intercanvi alumnes_01

El vicepresident de la Diputació, Agustí Jiménez, els ha acompanyat, conjuntament amb la tècnica arqueòloga de la institució, Maria Pilar Vázquez

El vicepresident de la Diputació, Agustí Jiménez, ha rebut aquest dimecres una quarantena d’alumnes de l’Institut Joan Solà, de Torrefarrera, una part dels quals participen en un intercanvi, procedents d’Alemanya i França.

Agustí Jiménez els ha acompanyat en la visita que han fet al Palau Provincial, conjuntament amb la tècnica arqueòloga de la institució, Maria Pilar Vázquez. “Sempre és un plaer donar a conèixer la institució a l’alumnat, la tasca que des d’aquesta s’hi realitza a favor dels municipis, explicar-ne la història i continuar posant en valor el seu patrimoni”, ha assenyalat Jiménez.

Durant la visita han descobert que l’edifici del Palau de la Diputació de Lleida és obra de Celestí Campany; que fou inaugurat l’any 1898; que es va construir sobre l’antic Hospici de la ciutat bastit a finals del segle XVIII, entre els anys 1789 i 1795, i que al seu soterrani es conserven restes de les antigues adoberies medievals.

Per l’exterior, en destaca la façana principal del Carrer del Carme, amb el treball de forja del balcó del Serraller de l’any 1761; la façana posterior, de la Rambla de Ferran, amb les pintures de Josep Minguell, i la façana lateral del carrer de la Baixada de l’Audiència.

Al seu interior, han pogut gaudir de l’escala principal amb les pintures murals de Jaume Minguell, amb un alt contingut històric, al primer tram, i Josep Minguell, al segon, amb referència als diversos paisatges de les comarques de Lleida. També han visitat el Saló de Plens, amb les vidrieres dels balcons que s’obren al carrer de la baixada de l’Audiència, que està presidida pel mural del pintor Víctor Pérez Pallarès. Finalment, han visitat la Sala Viladrich, decorada amb quadres dels pintors Gili Roig i Miquel Viladrich que formen part del valuós fons pictòric de què disposa la Diputació de Lleida.

Lleida, 15 de novembre de 2023

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat