Una jornada aborda la vulnerabilitat de la dona davant del càncer

Dona_cancer_04

Dona_cancer_02

Dona_cancer_01

El president de la Diputació, Joan Talarn, ha participat en la inauguració de ‘Dona i Càncer’, que ha tingut lloc a la Sala d’Actes de la Diputació de Lleida

 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha participat aquest divendres en la inauguració de la segona jornada ‘Dona i Càncer’, que es presenta amb el títol ‘La vulnerabilitat de la dona envers el càncer’, i que ha tingut lloc a la Sala d’Actes del Palau de la Diputació, sota l’organització de l’Associació contra el càncer a Lleida, la Diputació de Lleida, la Universitat de Lleida, el Departament de Drets Socials i el Departament de Salut.

 

L’acte ha comptat amb les intervencions de la directora de l’Institut Català de la Dona, Helena Fuses; la vocal de la Junta provincial de l’Associació contra el Càncer a Lleida, Montse Duch; el director dels Serveis Territorials de Drets Socials a Lleida, Joan Segura, i el director dels Serveis Territorials de Salut a Lleida i gerent del Servei Català de la Salut de la Regió Sanitària Lleida, Raül Llevot, i l’assistència de la diputada Helena Martínez i de la infermera i coordinadora del programa de Detecció Precoç de Càncer de Mama, Còlon i Recte de la Regió Sanitària Lleida, Montse Llorens.

 

Joan Talarn ha destacat que “la realitat de la malaltia no ens ha d’ocultar que encara existeixen realitats que fan que les dones afrontin la malaltia de manera diferent, i segurament més desprotegides que els homes”, i que “és bo que la Diputació de Lleida pugui col·laborar amb vosaltres, perquè referma que anem pel bon camí en els objectius que ens marquem tant des de l’Àrea de Salut Pública com des de la d’Igualtat”.

 

Al llarg de la jornada, s’han abordat qüestions com la vulnerabilitat de la dona envers el càncer, aspectes laborals i discapacitats, així com les diferències entre l’home i la dona davant d’un mateix tipus de càncer.

 

Així, hi ha hagut la conferència “Diferències de gènere entorn del càncer” a càrrec de la Dra. Carme Campoy, fisioterapeuta, màster en sexologia, doctora en Antropologia Mèdica i vicedegana de la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia a la UdL, seguida d’una altra conferència, a càrrec de la Dra. Paola Murata, doctora especialista en oncologia mèdica de l’hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, amb el títol ‘El càncer en la dona’.

 

La jornada ha continuat amb la taula rodona “Aspectes laborals i discapacitats en la dona”, amb Araceli Rico i Cristina Cantons, testimonis; Alba Borràs, treballadora social de l’Associació Contra el càncer a Lleida; Patricia Romero, consellera delegada de Romero Polo; Clara Sánchez, subdirectora d’incapacitats de l’INSS, i Aida Pareja, metgessa avaluadora del Centre d’Atenció a la Discapacitat a Lleida

 

La cloenda l’ha feta la pacient i escriptora Mari Garcia Salas, autora del llibre “I need pàdel y a veces quimio”.

 

Lleida, 25 de novembre de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat