Una desena d’alumnes de les Escoles Especials reben els certificats formatius

Lliurament dels certificats als alumnes de les Escoles Especials

Lliurament dels certificats als alumnes de les Escoles Especials

Els programes formatius que ofereixen les Escoles Especials Llar de Sant Josep de la Diputació de Lleida pretenen ampliar les oportunitats i l’accés al món laboral dels alumnes

La diputada Josefina Bernades ha lliurat els certificats als 9 alumnes de les Escoles Especials Llar de Sant Josep que han participat en els diferents programes formatius que s’ofereixen i que donen als alumnes la preparació adequada per poder desenvolupar diferents tasques professionals.

Un total de cinc alumnes han rebut el certificat del Programa de Qualificació Professional Inicial d’Auxiliar en Vivers Jardins i Centres de Jardineria, tres han recollit el seu certificat corresponent al Programa de Diversificació Curricular-Transició a la Vida Adulta Tèxtil i Confecció i un alumne ha obtingut el certificat del Programa de Diversificació Curricular-Transició a la Vida Adulta Autonomia Personal.
L’acte ha comptat amb la participació de la directora de les Escoles Especials, Rosa M. Mazarico, i del director d’ASPROS i padrí d’Orles, Joan Escolà, qui ha valorat molt positivament la tasca que desenvolupen les Escoles Especials i ha destacat la importància que institucions com la Diputació de Lleida segueixin apostant i donant suport a aquest tipus de programes formatius.

El Programa de Qualificació Professional Inicial d’Auxiliar en vivers jardins i centres de jardineria ofereix als alumnes una preparació suficient per a l’execució de tasques professionals mitjançant l’adquisició d’habilitats i competències laborals, el desenvolupament d’actituds laborals de seguretat en la feina i d’acceptació de les tasques i les normes de treball.

El Programa de Diversificació Curricular – Transició a la Vida Adulta Tèxtil i Confecció pretén oferir una alternativa de formació laboral per tal d’ampliar les vies d’oportunitats i d’accés al món laboral dels alumnes. En aquest cas es fa una adaptació dels estudis que es cursen en un cicle formatiu de grau mitjà de tèxtil, confecció i pell, a les característiques dels alumnes de les Escoles Especials de la Diputació de Lleida.

Bernades ha recordat que aquest programa formatiu es va iniciar fa 14 anys per donar una sortida laboral als alumnes i any rere any els diferents equips directius han anat millorant i ampliant el programa. “És una aposta molt forta que beneficia als joves i a les seves famílies també”, ha afegit.

Les Escoles Especials Llar de Sant Josep són un centre de titularitat pública de la Diputació de Lleida que es va crear durant l’etapa de la Mancomunitat amb l’objectiu d’oferir una atenció especial a aquells infants i adolescents que no poden seguir l’escolaritat en un centre ordinari per les seves limitacions cognitives o auditives.

Les Escoles Especials, la creació de les quals va ser pionera a les comarques lleidatanes, atenen alumnes d’entre 0 i 18 anys i actualment es troben ubicades al complex de la Caparrella. Actualment hi ha 72 alumnes.

Els diferents professionals responsables de l’educació dels alumnes els orienten en l’aprenentatge i en l’adquisició de capacitats d’integració.
Lleida, 30 de juny de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat