Un any més al costat de la Seu d’Urgell en la Copa del Món de Canoe Eslàlom

Campionat_piraguisme_001_SLI

Presentació de la Copa del Món de Canoe Eslàlom

La competició, que acollirà l’elit del piragüisme mundial d’aigües braves, se celebrarà del 7 al 9 d’agost, en un ambient pre-Olímpic en què l’objectiu principal és guanyar les places olímpiques per als Jocs de Rio 2016 el proper mes de setembre, a Londres

Enguany, la Copa del Món acollirà un total de 317 palistes de 49 països d’arreu del món, els quals competiran en cinc disciplines de canoa i caiac

El Parc del Segre de la Seu d’Urgell acollirà un any més l’elit del piragüisme mundial d’aigües braves entre el 7 i el 9 d’agost amb motiu de la celebració de la Copa del Món de Canoe Eslàlom 2015, que compta amb el suport de la Diputació de Lleida.

Aquest dilluns, s’ha presentat la prova a la mateixa corporació lleidatana, en una roda de premsa a la que hi han participat la vicepresidenta primera de la Diputació de Lleida, Rosa Perelló; de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla; del gerent del Parc del Segre, Francesc Ganyet; del representant territorial de l’Esport a Lleida, Joan Segura; i de la palista catalana Marta Martínez, medallista a la passada Copa del Món de Liptovsky (Eslovàquia).

La vicepresidenta primera de la Diputació de Lleida, Rosa Perelló, ha indicat que la Seu d’Urgell és un “punt de referència internacional d’aquest tipus de proves” i que arribarà a la seva màxima esplendor l’any 2019 quan acollirà el Mundial de Piragüisme, juntament amb Sort.

Per la seva part, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha indicat que aquest és un any rècord en número de països participants, “la qual cosa ajuda a impulsar l’esport, la Seu d’Urgell i el Pirineu com un destí en l’àmbit de la competició esportiva de l’aigua”. Batalla ha afegit en la seva intervenció que aquest esdeveniment també genera un gran impacte econòmic a les comarques lleidatanes.

El representant territorial de l’Esport a Lleida, Joan Segura, ha coincidit amb la vicepresidenta primera de la Diputació de Lleida, Rosa Perelló, en afirmar que la Seu d’Urgell “és un centre referent en el món del piragüisme com a centre d’alt rendiment a nivell estatal, com a centre de tecnificació a nivell català i amb els mundials de l’any 2019”. A més, ha afegit que el fet que aquest sigui un any preolímpic, donarà encara més emoció i competitivitat al campionat.

Està previst que la Copa del Món reuneixi un total de 317 palistes de 49 països d’arreu del món, els quals competiran en cinc disciplines de canoa i caiac. L’equip espanyol de la RFEP, que enguany estarà integrat per 14 palistes, competirà a casa amb la màxima motivació per aconseguir a Londres les places olímpiques per als Jocs Olímpics de Rio 2016, tal i com ha explicat la palista catalana Marta Martínez, medallista a la passada Copa del Món de Liptovsky (Eslovàquia).

El gerent del Parc del Segre, Francesc Ganyet, ha assenyalat que un dels avantatges d’aquest tipus de competicions d’alt nivell és que ofereixen la possibilitat als palistes més joves de contactar i conèixer a campions mundials.

Els organitzadors han agraït l’esforç i han destacat la importància de la feina que fan els voluntaris perquè aquest campionat sigui un èxit a la Seu d’Urgell.

Programa de la competició 2015

Del 3 al 6 d’agost
Entrenaments oficials per grups

Dimecres, 5 d’agost
Reunió de caps d’equip

Dijous, 6 d’agost
Verificació oficial de l’equipament de la competició
Demostració i aprovació del recorregut
Assaig tècnic amb voluntaris i àrbitres de la competició
Reunió d’àrbitres
Cerimònia d’inauguració

Divendres, 7 d’agost
Classificatòria (dues mànegues): C-1 H, C-1 D i K-1 H
Classificatòria (dues mànegues): K-1 D i C-2 H
Demostració del recorregut de finals

Dissabte, 8
Semifinal i final de C-1H, C-1 D i K-1 H
Lliurament de medalles

Diumenge, 9
Semifinal i final individual de K-1 D i C-2 H
Lliurament de medalles

 

Lleida, 3 d’agost de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat