Un any més al costat de la Mostra de Vins i Caves de proximitat d’Agramunt

Les novetats de la mostra d’enguany són els tallers “3-3-3” tres vins, tres textures, tres sabors i el taller d’aromes per a nens i nenes

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dijous la presentació de la quarta mostra de vins i caves de proximitat que se celebrarà dissabte a Agramunt. El diputat provincial Eloi Bergós ha presentat la mostra acompanyat per la regidora de Turisme i Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Fàtima Puig; pel director de la mostra i president de l’Associació Festa, Gastronomia i Cultura, Jordi Figuera, i pel ponent de maridatge i mestre tallador de pernil, Joaquim Iglesias.

La mostra està organitzada per l’Associació Festa, Gastronomia i Cultura amb el suport de la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal de l’Urgell, l’Ajuntament d’Agramunt, Costers del Segre i l’INCAVI.

Eloi Bergós ha reiterat el suport de la Diputació de Lleida a aquestes iniciatives organitzades per entitats sense ànim de lucre d’arreu de les comarques lleidatanes ja que tenen una doble vessant, per una banda, donar a conèixer els productes de proximitat i, per altra, oferir una proposta d’oci diferent als visitants.

Agramunt acollirà a partir de les cinc de la tarda i fins la mitjanit 23 bodegues i cellers elaboradors de vi de les comarques lleidatanes de la DO Costers del Segre. A més, els visitants podran acompanyar els més de cent vins i caves amb productes gastronòmics que s’elaboraran a una dotzena d’estands.

L’objectiu de la Mostra de Vins i Caves de proximitat d’Agramunt és donar a conèixer el dinamisme del vi, del cava i de l’escumós de les comarques de Lleida en un ambient diferent buscant la proximitat amb el consumidor.

El president de l’Associació organitzadora, Jordi Figuera, ha explicat que en aquesta quarta edició s’ofereixen algunes novetats. Entre elles, el nivell dels tècnics de maridatge, que s’amplien i són més professionals.

En aquesta edició, s’oferiran tallers de degustació de vi amb pernil de gla anomenats “3-3-3”: tres vins, tres textures, tres sabors. Aquesta activitat serà a càrrec del mestre tallador de pernil, Joaquim Iglesias amb sommeliers.

Cal recordar que també està prevista una ruta d’enoturisme on els visitants podran gaudir de diferents maridatges fent turisme cultural i patrimonial pel centre històric d’Agramunt.

Entre les activitats programades destaquen aquelles dirigides als més petits i que són novetat aquest any, com el taller “Despertem els sentits!”, un taller d’aromes per a infants de 7 a 11 anys i que es realitzarà a les onze del matí de dissabte.

Per tal de despertar el sentit de l’olfacte, també s’ha organitzat pel públic adult un taller d’anàlisi sensorial i tast amb productes com la xocolata, el formatge i la cervesa. També un taller de maridatge de vi DO Costers del Segre i coques de recapte d’Agramunt.

La mostra finalitzarà amb el 42è Campionat de colles sardanistes de la Terra Ferma i amb un concert de nit amb Videterra BTR.

Segons els organitzadors, l’any passat unes 8.000 persones van visitar la mostra.

Lleida, 26 de maig de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat