Trobada amb un centenar de càrrecs municipals a la Diputació de Lleida

ORIdsc_0351_editora_2_4923_0_1

ORIdsc_0021_editora_2_4923_0

ORIdsc_0064_editora_2_4923_0

ORIdsc_0074_editora_2_4923_0

ORIdsc_0098_editora_2_4923_0

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha mantingut aquest dimecres una trobada amb un centenar d’alcaldes i presidents de consells comarcals de la demarcació de Lleida, en la qual s’ha comptat també amb la intervenció del president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, i de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros.

La trobada ha tingut lloc a la sala d’actes de la Diputació de Lleida i ha estat organitzada per Corporació en el marc de la XVI edició del Saló Internacional d’Equipaments i Serveis Municipals Municipàlia.

Durant la seva intervenció, Reñé ha dit que en l’època de crisi que travessa la societat i on el finançament del món local es troba en una situació tan fràgil el que cal fer es mostrar unitat de cara a demanar a les administracions competents una llei d’hisendes locals que atengui la realitat dels costos que els ajuntaments estan intentant donar als seus ciutadans. Segons el president de la Diputació de Lleida, el més important, en primer lloc, és prioritzar, i també, “demanar, reivindicar, exigir que d’una vegada el finançament del món local s’atengui. No hem de perdre de vista que els serveis que es donen als ciutadans des del món local per un concepte de proximitat són els millors i els més eficients i que darrerament, massa sovint, els ajuntaments estem assumint costos de serveis que competencialment no són competència dels ajuntaments, que ningú qüestiona que els haguem de fer perquè ja ho volem fer, però que en tot cas, si que ens cal el finançament adequat per dur a terme aquests serveis.”

Després dels parlaments, els assistents han visitat el Saló Municipàlia.

Declaracions de Joan Reñé

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat