Trobada amb els presidents dels consells comarcals

ORIreunio_consells_comarcals_01_editora_2_4867_0_1

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, s’ha reunit aquest dimarts amb els presidents dels consells comarcals de la demarcació de Lleida amb la finalitat de tenir un primer contacte amb tots els representants del món comarcal després de la constitució de la nova corporació i per tal d’abordar temes que fan referència a l’eficiència dels serveis en què col·labora la Diputació de Lleida amb els consells comarcals

Durant la roda de premsa posterior a la reunió, el president de la Diputació de Lleida ha anunciat que la corporació, juntament amb els consells comarcals, elaboraran un estudi per millorar els serveis que es donen als ciutadans amb l’objectiu de guanyar en eficiència i eficàcia. “Estem en un moment de grans dificultats econòmiques i, per tant, tot i entendre que des de les comarques, i des dels ajuntaments, i des de la Diputació s’estan donant els serveis d’una forma molt adequada, això no vol dir que no haguem d’esbrinar i estudiar si realment podem fer-ho d’alguna forma diferent o millor. Això vol dir que al ciutadà no li ha d’arribar un servei per diferents àmbits o per diferents institucions, sinó per una sola, per una sola que estigui coordinada des de totes les institucions que existeixen i que poden treballar en fer allò”, ha dit Reñé que ha afegit que “els serveis de proximitat són sempre els més eficients perquè són els més propers a la gent”. La previsió és que les conclusions d’aquest estudi estiguin enllestides a finals d’any per tal de començar a treballar en la millora dels serveis.

El president de la Diputació ha destacat que més del 70% dels municipis de les comarques de Lleida tenen menys de 1.000 habitants. Aquest fet, ha dit, fa necessari mancomunar determinats serveis per poder reduir costos perquè aquests petits municipis puguin continuar donant el millor servei als seus ciutadans. Reñé ha citat els serveis d’assistència tècnica, d’atenció jurídica o de gossera com a exemples que es podrien mancomunar.

En la mateixa línia d’estalviar costos, el president de la Diputació de Lleida ha indicat que durant la reunió amb els presidents dels consells comarcals ha proposat la creació d’una central de compres que permeti els ajuntaments i consells comarcals adquirir de forma global i mancomunada aquells equipaments comuns que fins ara es demanen de forma individualitzada.

Una altra de les propostes que ha anunciat el president de la Diputació de Lleida ha estat “la voluntat d’obrir les línies d’ajut finalistes i trobar la fórmula més adequada perquè els consistoris disposin dels recursos necessaris per fer front a les despeses ordinàries”.

Totes aquestes propostes s’han tractat en la reunió que ha mantingut Reñé amb els presidents dels consells comarcals de la demarcació de Lleida i que ha servit per establir un diàleg i un canvi d’impressions. La voluntat del president de la Diputació de Lleida és que aquestes trobades es facin cada tres mesos.

La trobada d’aquest dimarts ha comptat amb la participació de:

Jesús Fierro, president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell
José A. Troguet, president del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça
Ramon Moliner, president del Consell Comarcal de la Cerdanya
Pere Prat, president del Consell Comarcal de la Noguera
Adrià Marquilles, president del Consell Comarcal de la Segarra
Juli Muro, president del Consell Comarcal de les Garrigues
Joan Ubach, president del Consell Comarcal del Pallars Jussà
Llàtzer Sibís, president del Consell Comarcal dels Pallars Sobirà
Francesc Fabregat, president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell
Pau Cabré, president del Consell Comarcal del Segrià
Joan Solà, president del Consell Comarcal del Solsonès
Rosa M. Mora, presidenta del Consell Comarcal de l’Urgell

Lleida, 13 de setembre de 2011

DECLARACIONS DE JOAN REÑÉ

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat