Trien les quatre guanyadores dels 2ns Premis HERA, que reconeixen les aportacions a l’osteoporosi i la menopausa des de diferents àmbits

Premis_Hera

La reunió del jurat, que ha tingut lloc a la Diputació de Lleida, ha comptat amb la participació de la diputada d’Igualtat i Cooperació Internacional, Helena Martínez

 

La diputada d’Igualtat i Cooperació Internacional, Helena Martínez, ha participat aquest dilluns en la reunió del jurat dels Premis HERA, convocats en reconeixement a l’èxit de les dones que treballen en els diferents àmbits (cultura, investigació i recerca, periodisme i comunicació, i emprenedoria) en relació amb l’osteoporosi i la menopausa, i que estan organitzats per HERA osteoporosi-menopausa Associació de dones. La reunió ha tingut lloc al Palau de la Diputació.

 

Al premi –en el qual s’ha valorat el projecte, la investigació, l’estudi, el treball i/o el negoci amb més dedicació per l’osteoporosi i la menopausa– s’han presentat dones de l’àmbit de la salut (ja siguin infermeres, metgesses o investigadores), dones del món de la cultura, o dones del món del teatre, així com periodistes i empresàries de Catalunya. El jurat ha hagut de valorat entre les 23 candidatures presentades.

 

Les guanyadores han estat:

  • Periodisme i comunicació: Noemí Vilaseca i Casals (periodista secció Ara, “Feliçment, dones”, per donar visibilitat a les dones representatives de diferents col·lectius i realitats de les comarques de Ponent).
  • Emprenedoria: Mireia Serra (creadora de Porfintu.com, per ajudar les dones durant l’etapa de la menopausa i sensibilitzar sobre l’osteoporosi).
  • Investigació i recerca: Montse Iserte (psicòloga i sexòloga, pel projecte “Dàlia”. És la cap de les creacions de sensual íntim, una start-up destinada a la innovació de productes per a la salut sexual i reproductiva de les dones).
  • Cultura: Marta Segura i Montagut, fornera. Ha creat un pa especial ‘Pa Hera’, per reforçar la salut de les dones durant l’etapa de la menopausa. Donat l’èxit, ho ha ampliat a diferents productes.

 

El jurat ha estat format per la presidenta d’HERA, Maria Antònia Roca; la secretària de l’entitat, Anna Costa; la regidora de Recursos Municipals, Hisenda i Salut de l’Ajuntament de Lleida, Montse Pifarré; la regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes de l’Ajuntament de Lleida, Sandra Castro; la representant del Col·legi de Fisioterapeutes, Eva Sorribes Fernández; la presidenta del Col·legi d’Infermeria a Lleida, Mercè Porta Llotge, i la representant del Departament de Cultura a Lleida, Maria Ametlla Fontanet.

 

HERA és una associació no lucrativa que té com a objectiu fer difusió i donar a conèixer l’osteoporosi i la menopausa i com millorar el dia a dia de les dones que viuen aquestes situacions.

 

El lliurament dels premis es farà el 23 de març al Palau de Congressos-la Llotja.

 

Lleida, 20 de febrer de 2023

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat