Torrelameu acull els dies 16 i 17 d’abril  la 3a Fira de la República Catalana

Fira_republica_Torrelameu_2016_002_SLI

Torrelameu acull els dies 16 i 17 d’abril la 3a Fira de la República Catalana

Fira_republica_Torrelameu_2016_001_SLI

Torrelameu acull els dies 16 i 17 d’abril la 3a Fira de la República Catalana

 

Aquesta fira promociona els productes de la terra i, com a novetat, aquest any organitza un vermut literari

La tercera Fira de la República Catalana se celebrarà a Torrelameu el dissabte i diumenge 16 i 17 d’abril de 2016. En aquesta fira els visitants podran trobar tota mena de productes etiquetats en català, de proximitat, elaborats i comercialitzats a les comarques lleidatanes. S’esperen una cinquantena de paradistes.

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la presentació de la fira amb la presència de la vicepresidenta, Rosa Pujol, i de l’alcalde de Torrelameu, Carles Comes, juntament amb els organitzadors de la fira: la coordinadora de l’ANC de Torrelameu, Judit Mulet, i Marta Rovira, de l’Associació Cultural Lo Garrameu.

La vicepresidenta segona, Rosa Pujol, ha explicat que la Diputació de Lleida dóna suport a aquestes iniciatives que aposten per la promoció cultural i ha felicitat els organitzadors de la fira pels èxits aconseguits i els ha encoratjat a seguir treballant com fins ara per la nostra cultura.

L’alcalde de Torrelameu, Carles Comes, ha manifestat que amb la fira, a més d’oferir un espai a la difusió de tots aquests productes, volen també oferir un punt de trobada festiu, lúdic i familiar de reivindicació. És a dir, un dia de retrobament de tots els que treballem en el camí cap a la independència. L’alcalde ha explicat que enguany s’han organitzat dos dies de fira com a resposta a l’èxit de les edicions anteriors. A més, ha ressaltat que Torrelameu organitza la única fira a tot el país amb la denominació de República Catalana.

Seguidament, la coordinadora de l’ANC de Torrelameu, Judit Mulet, ha desgranat els actes previstos pel dissabte vinent, destacant que a les 17.30 hores, l’actor Toni Albà inaugurarà la fira en el paper del rei Joan Carles I.  A les 19 hores està previst que el conegut personatge Postu presenti el seu llibre “Sóc de l’oest” i a la nit s’ha organitzat el concert de la República amb les actuacions de Joan Reig, Blue Rain i La nevera i altres congelats.

S’han organitzat activitats durant tot el dissabte de caire familiar, com jocs de fusta, tallers de fang, una exposició itinerant sobre el President Macià i un correfocs a la nit a càrrec dels Diables de Lleida.

Posteriorment, la representant de l’Associació cultural Lo Garrameu, Marta Rovira, ha explicat que el diumenge està previst, durant tot el matí, el vermut popular i la tapa literària amb la presentació i signatura dels seus llibres per part dels escriptors Miquel Àngel Estradé, Jordi Calvis, Santiago Vidal, Patricia Gabancho, Ferran Montardit i Andreu Gonzalez.

Lleida, 12 d’abril de 2016

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat