Torrefarrera repeteix com a seu lleidatana de la Jornada de Futbol Femení, que espera 120 participants en la seva sisena edició

L’activitat se celebrarà el dimarts 1 de maig amb el suport de la Diputació de Lleida, que avui n’ha acollit la presentació

Torrefarrera tornarà a ser la seu lleidatana de la Jornada de Futbol Femení, que se celebrarà el dimarts 1 de maig en un total de quinze escenaris de tot Catalunya. La presentació d’aquesta cita s’ha dut a terme aquest dimarts a la Diputació de Lleida, que dona suport a la iniciativa.

L’acte ha comptat amb la participació del vicepresident quart de la Diputació i alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre; de Jordi Terés, delegat a Lleida i vicepresident de la Federació Catalana de Futbol; i de Joan Segura, representant Territorial d’Esports de la Generalitat.

En la seva intervenció, Jordi Latorre ha destacat que la jornada espera una xifra “al voltant dels 120 participants”, motiu pel qual ha felicitat la Federació per una iniciativa que posa en valor l’esport femení i li dona publicitat, fet que denota “un progrés i el bon treball que s’està fent”. Per tot plegat, ha expressat el suport de la Diputació per tal de promoure dos de les vessants que tenen més dificultat a l’hora de créixer, com són “l’esport femení i el de base”.

Aquesta Jornada de Futbol Femení arriba enguany a la sisena edició, i ho fa amb els seus objectius habituals de promoure i apropar el futbol a totes les nenes i noies dins del marc de la campanya #orgullosa que impulsa la FCF, tal com ha destacat Terés. Serà un dia dedicat exclusivament a les nenes i noies, tant a les que practiquen futbol i volen perfeccionar les seves habilitats com a les que no juguen habitualment i s’hi volen iniciar.

La jornada es desenvoluparà de 9.30 a 14.00 hores. El programa de la jornada inclou la distribució de les participants per grups i una sessió tècnica amb diferents estacions de joc on es treballen diversos aspectes, i per acabar un seguit de partits amistosos i les jugadores que integren els equips territorials femenins sub-12, sub-14 i sub-16. L’activitat és gratuïta i va adreçada a nenes i noies de 6 a 14 anys que es poden inscriure al web www.futbolfemeni.com, on també podran trobar tota la informació. També es podran fer inscripcions el mateix dia de la celebració de la jornada.

La primera edició de la jornada es va celebrar la temporada 2012-2013 en catorze seus i va comptar amb 900 participants. Entre els anys 2014 i 2017, la participació ja es va situar cap a les 2.000 nenes/noies, sempre en el marc del pla de desenvolupament del futbol femení 2015-2018 de la FIFA. A més, des de la temporada passada, l’activitat també s’engloba en la campanya #orgullosa, un projecte de la Federació Catalana de Futbol que té com a principal objectiu potenciar i promocionar el futbol i futbol sala femení a Catalunya. Es desenvolupa sobre quatre eixos bàsics: formació, ajudes econòmiques, accessibilitat (que totes les noies que vulguin jugar ho puguin fer) i visibilitat (per garantir una cobertura mediàtica del futbol i futbol sala femení).

Lleida, 24 d’abril de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat