Torrefarrera millorarà els espais urbans amb l’Street Art Festival

Torrefarrera_Street_Art_001_WEB

El logo del Torrefarrera Street Art Festival en grafit sobre una lona.

Torrefarrera_Street_Art_001_SLI

El logo del Torrefarrera Street Art Festival en grafit sobre una lona.

 

El municipi posarà a disposició d’artistes urbans 9 parets que sumen un total de 1.200 metres quadrats

Els artistes o col·lectius que vulguin participar tenen fins el 30 de juny per presentar les seves candidatures

Millorar l’entorn urbà i fomentar la cultura són els principals objectius del Torrefarrera Street Art Festival, la nova proposta que ha llançat el consistori per dinamitzar i regenerar els espais del municipi, potenciant l’art urbà com a mitjà d’integració social.

La Diputació de Lleida ha acollit la roda de premsa de presentació d’aquest festival que es desenvoluparà a Torrefarrera durant la primera setmana de setembre  a un total de 9 parets que sumen un total de 1.200 metres quadrats.

El vicepresident quart i alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, ha explicat que l’objectiu principal de l’ Street Art Festival, que compta amb el suport de la Diputació, és millorar l’entorn urbà del municipi, en la mateixa línia que es va fer amb la campanya Solars Actius ambla que es van aprofitar espais privats en desús per a fer equipaments.

Els artistes o col·lectius artístics que vulguin participar podran enviar a través de la pàgina web streetartfestival.cat/ca/ la seva proposta artística amb temàtica lliure fins el 30 de juny.

Posteriorment, un jurat valorarà totes les propostes i seleccionarà 9 incidint en la qualitat artística, la viabilitat, la flexibilitat d’adaptar la proposta a les superfícies existents i la integració en l’entorn públic.

El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Torrefarrera, Enric Casanovas, ha explicat que també s’organitzarà un taller de grafit per a infants i joves “amb l’objectiu de fer entendre que el grafit com a art urbà es pot integrar bé dins d’un municipi aportant valor i sensibilitzar de les conseqüències del grafit mal utilitzat”.

En el marc del Torrefarrera Street Art Festival es lliuraran tres premis:

  • Candidats seleccionats: cada artista o col·lectiu que sigui seleccionat per a la realització d’una intervenció artística, percebrà 150 euros nets en concepte d’honoraris, un cop conclosa la intervenció.
  • Premi del jurat: un jurat format per l’organització i l’Ajuntament de Torrefarrera premiarà les 2 millors obres. Aquests premis estaran dotats amb 1.000 euros el primer lloc i amb 500 euros, el segon.
  • Premi del públic: es concedirà a la intervenció més valorada a través de votacions a les xarxes socials de l’esdeveniment. Aquest premi estarà dotat amb 500 euros i es fallarà una setmana després de l’esdeveniment, el dia 18 de setembre.

 

Lleida, 23 maig de 2017

 

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat