Torrebesses acull la primera caminada contra el càncer en l’entorn de les construccions de pedra seca

Caminada_càncer_Torrebesses01

El vicepresident quart de la Diputació, Ferran Accensi, i el diputat Paco Cerdà han participat aquest dijous en la roda de premsa de presentació de la 1a Caminada contra el càncer a Torrebesses, que se celebrarà el diumenge 22 de setembre. La presentació -–que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació de Lleida- ha comptat amb les intervencions de l’alcalde de Torrebesses, Mario Urrea; i el president de l’Associació contra el Càncer (AECC), Eduardo Serrano.

 

La caminada està organitzada per l’AECC-Catalunya contra el Càncer de Lleida, el Centre d’Interpretació de la Pedra Seca de Torrebesses i l’Ajuntament de Torrebesses, i s’iniciarà a les 10.00 hores des del Centre d’Interpretació de la Pedra Seca.

 

Durant el recorregut, d’11 km aproximadament, es podran veure les diferents tipologies de construccions de pedra seca que hi ha al municipi com cabanes, aljubs i marges de pedra seca. La tècnica constructiva utilitzada per fer aquests tipus de construccions va ser declarada patrimoni immaterial de la humanitat per la UNESCO l’any 2018, tal i com ha recordat Mario Urrea.

 

L’objectiu de la cita és potenciar l’esport juntament amb la solidaritat i mostrar la riquesa del patrimoni lleidatà. En aquest sentit, Eduardo Serrano ha dit que aquesta activitat uneix en una sola la descoberta d’un entorn privilegiat, la cultura patrimonial que l’envolta i permet ser solidari fent esport i salut.

 

El caire solidari de la caminada ha estat un dels elements en les que més èmfasi ha posat Ferran Accensi durant la seva intervenció. Així s’ha felicitat per la iniciativa en un municipi que ja fa anys que col·labora amb activitats i propostes d’àmbit solidari com aquesta.

 

Les inscripcions estan obertes a tothom amb un preu de 10€ pels adults i 5€ els infantils (211-2019), que inclou una motxilla esportiva, l’avituallament i l’assegurança.

 

Per a més informació: https://www.inscripcions.cat/torrebessesaecc2019/

 

 

Lleida, 19 de setembre de 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat