El Torneig de Futbol Base de Rialp compleix cinc anys amb el suport de la Diputació

RIALP-1_WEB

Presentació a la Diputació de Lleida del V torneig de Futbol Base de Rialp

RIALP-1_SLI

Presentació a la Diputació de Lleida del V torneig de Futbol Base de Rialp

RIALP-3_SLI

Presentació a la Diputació de Lleida del V torneig de Futbol Base de Rialp

Se celebrarà el proper cap de setmana amb la participació de 360 jugadors pertanyents a 10 clubs, entre els quals n’hi haurà el Barça i l’Espanyol

El consistori té previst millorar les instal·lacions del camp de futbol amb el suport de la Diputació per tal d’ampliar l’oferta de campus i estades a tot Europa

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns la presentació de la cinquena edició del Torneig de Futbol Base de Rialp-Pallars Sobirà, que se celebrarà els dies 20 i 21 de juny. L’acte ha comptat amb la participació del diputat Xavier Pont; del diputat i alcalde de Rialp, Gerard Sabarich; del coordinador del torneig, Gerard Reig; i del director del torneig, Juanjo Abellà.

El torneig aplegarà enguany un total de 360 jugadors pertanyents a 10 clubs: el FC Barcelona, el RCD Espanyol, la Penya Jove, l’EF Tàrrega, el FIF Lleida, el San Fernando Zaragoza, la Fundació Esportiva Atlètic Vilafranca, el Lleida Esportiu, el Nàstic de Tarragona i els amfitrions de l’Escola de Futbol de Rialp.

En la seva intervenció, el diputat Xavier Pont ha destacat que es tracta d’un torneig plenament “consolidat” i amb una participació oberta “a equips lleidatans, de la resta de Catalunya i d’Aragó”, amb la qual cosa representa “un bon mirall per als joves que hi participen” i on els valors principals són “l’esportivitat i la formació”, al marge de suposar una promoció per a les comarques lleidatanes.

El torneig, destinat a les categories aleví i infantil però que també comptarà amb un minitorneig prebenjamí en què hi prendran part l’EF Rialp, el Tremp i el Pont de Suert, es disputarà sota l’organització de l’Ajuntament de Rialp, l’Escola de Futbol de Rialp i el FC Rialp, amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà. Es desenvoluparà en dos jornades, amb la inauguració el dissabte 20 de juny a les 8.00 hores i el lliurament de trofeus el diumenge 21 de juny a les 17.00 hores.

L’escenari del torneig serà el camp municipal de futbol de Rialp, una instal·lació que, segons ha explicat l’alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, l’Ajuntament vol potenciar perquè en el futur pugui acollir més estades de pretemporada i campus de les que ja acull en l’actualitat.

En aquest sentit, es farà una primera millora al camp consistent en l’adequació de l’enllumenat i del reg automàtic, que suposarà una inversió de 22.000 euros finançada per la Diputació de Lleida. Per més endavant quedarà una segona fase d’il·luminació, que costarà 8.000 euros més.

Amb aquestes obres, l’objectiu de l’Ajuntament de Rialp és que l’ús de la instal·lació, mitjançant la celebració d’activitats diverses, suposi un retorn per a la comarca que actualment se situa entre 80.000 i 90.000 euros anuals.

És per això que s’estan plantejant ampliar el radi d’acció d’aquestes activitats a clubs professionals de tot Europa, que se sumarien a entitats que, com el Nàstic, el Llagostera o el Reus –i en altres temps el Lleida– ja han fet ús de les instal·lacions de Rialp en les seves pretemporades o tenen la intenció de fer-ho en el futur.

Amb l’apertura a Europa, aquests campus i estades es podrien ampliar a l’època hivernal, oferint paquets turístics que inclourien altres activitats, com ara l’esquí, tot plegat articulat des dels CTP (Centres de Promoció Turística de la Generalitat).

Lleida, 15 de juny de 2015

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat