Torna la Marxa Cicloturista Montsec-Montsec, la millor valorada pels qui fan el calendari català

Marxa_Montsec_01

Marxa_Montsec_02

Marxa_Montsec_03

La dotzena edició –ajornada des de l’any 2020– tindrà lloc el dia 21 de maig amb sortida i arribada a Balaguer i ja té la inscripció tancada amb 1.000 participants

 

La vicepresidenta Estefania Rufach; el president del Club Ciclista Balaguer, Sisco Caus; el delegat a Lleida de la Federació Catalana de Ciclisme, Víctor Saiz, i el vicepresident del Club Ciclista Balaguer, Jordi Ribalta, han presentat aquest divendres a la sala de premsa de la Diputació de Lleida la dotzena edició de la Marxa Cicloturista Montsec-Montsec de bicicleta de carretera, que se celebrarà el dissabte 21 de maig a Balaguer.

 

La marxa –que ja ha tancat inscripcions amb 1.000 participants– compta amb tres recorreguts: el Gran Fons, amb 190 km i 3.300 metres de desnivell acumulat; el Mig Fons, amb 140 km i 2.050 metres de desnivell, i el Challenge, amb 80 km i 1.300 metres de desnivell, una proposta que vol apropar participants amb diferents nivells d’exigència.

 

Pel que fa a l’èxit en les inscripcions, Sisco Caus ha explicat que el desig de la marxa Montsec-Montsec no és ser ni la més gran ni la més important, però sí la més ben valorada pels cicloturistes que fan el calendari català de les 23 marxes organitzades sota el paraigües de la FCC.

 

La cursa havia de celebrar-se el mes de març de l’any 2020 però l’esclat de la pandèmia la va ajornar. Aleshores, entre els 1.000 inscrits, 550 la van mantenir fins a la nova data de celebració. Ara, en obrir novament el termini per apuntar-se, en 28 hores es van esgotar les 450 que s’havien posat a disposició de la gent, un fet pel qual s’ha felicitat Víctor Saiz.

 

Que sigui una marxa amb tan èxit ho corroboren les enquestes internes que fa la FCC als cicloturistes, que la qualifiquen, des de fa 7 anys, com la millor valorada i organitzada de les de bicicleta de carretera.

 

Dels inscrits, un 40% ho han fet al recorregut del gran fons, un 45%, al mig fons, i un 15% a la challenge. També destaca el fet que el 10% dels inscrits són dones, una estadística que va augmentant any rere any.

 

La marxa, que té un marcat caràcter no competitiu, vetlla especialment per la seguretat dels cicloturistes. A més, està consolidada i equiparada a les marxes de més nivell. Així, des de la primera edició, forma part del circuit català Gran Fons de la Federació Catalana de Ciclisme (FCC) i del circuit Challenge, també de la FCC.

 

El Club Ciclista Balaguer atribueix la bona acollida de la marxa al fet que el recorregut travessa espais neuràlgics del Montsec, com el port d’Àger, el coll de Comiols, la collada d’Hostal Roig i el coll de Fontllonga. Al mateix temps, s’ofereixen serveis abans i després de la marxa, com una bona zona d’aparcament propera al punt d’arribada i sortida (pavelló poliesportiu de Balaguer), els avituallaments i els serveis del pavelló, i un programa d’activitats per als acompanyants, amb una visita guiada per la ciutat acompanyada per un guia de l’Ajuntament.

 

Tal com ha comentat Estefania Rufach, la Montsec-Montsec compta amb 160 voluntaris i participants procedents de tot Catalunya, l’Aragó, el País Basc, País Valencià, Madrid i Andorra. Aquest fet, unit a les 1.000 inscripcions i la rapidesa amb la qual es van esgotar les ha qualificades “d’excel·lents i impressionants”.

 

 

Lleida, 6 de maig de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat