Terra Viva – La veu dels Pirineus

Terra viva – La Veu dels Pirineus

Aquesta campanya vol mostrar la singularitat de les comarques del Pirineu de Lleida més enllà del seu potencial i atractiu turístic. Que el món conegui les potencialitats econòmiques i socials del Pirineu lleidatà.

A partir dels testimonis i converses amb persones que han nascut o han anat a viure en aquestes comarques, es vol posar en valor les tradicions i la gran riquesa cultural que envolta cada racó de les muntanyes lleidatanes. Tradicions que avui en dia s’han convertit en el nostre llegat, que ens identifica com a territori i que reescriu dia a dia les pàgines la nostra història.

“Els nostres records que identifiquen els orígens, qui els preserva, mai perd la identitat”

És una campanya que vol donar a conèixer les arrels d’aquests municipis, donant valor al llegat dels nostres ancestres, i que ha anat passant de pares a fills al llarg de la història. Perquè si no sabem d’on venim, tampoc sabrem on anem.

“Les arrels dels nostres avantpassats són les petites coses que ens fan grans”

Frases com aquestes, extretes de converses mantingudes amb veïns i veïnes d’aquesta Terra Viva, traspuen sentiment en cada paraula. Ningú com aquestes persones pot expressar millor què representa viure en aquest territori.

“Mira la vida amb els ulls del turista, que veu bellesa on nosaltres hi veiem rutina”

Terra Viva – La veu dels Pirineus és un impuls per provocar els canvis de paradigma que ajudin a transformar i posar en valor les forces econòmiques, socials i  culturals d’aquestes comarques i es posicionin com a punta de llança d’aquesta transformació econòmica i social que estem vivint.

“La grandesa de ser petits, de grans tradicions”

La figura principal de Terra Viva és una dona trementinaire. Veiem com preparen junts la trementina, amb una preparació extreta de la natura. Representa la tradició i com podem passar el bagatge cultural de generació en generació. La força de la dona rural i l’arrelament a les tradicions són part de la identitat d’aquesta Terra Viva.

Artesans/es i artistes que desenvolupen la seva activitat de forma tradicional i des del territori. Amb aquesta campanya volem posar en valor les persones dels Pirineus que fan que sigui una zona única i amb una forta mirada al passat, per poder inspirar les generacions del futur.

Terra Viva – La veu dels Pirineus

La Diputació promou les tradicions i l’artesania del Pirineu lleidatà amb la campanya ‘Terra Viva