Tercera edició de la cursa i caminada popular “la Primera Premsada” de la Granadella

Cursa_premsada_Granadella01

Se celebrarà el dia 3 de novembre amb tres recorreguts, dos cronometrats en format cursa de 5 i 10 km i un en format marxa no competitiva de 8 km

El vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre ha participat aquest dilluns en la presentació de la 3a cursa i caminada popular “la Primera Premsada” que se celebrarà a la Granadella el dia 3 de novembre.

 

La presentació –que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació– ha comptat també amb les intervencions de l’alcaldessa de la Granadella, Elena Llauradó; de la responsable de l’empresa Boira Experience, Irene Barón; i l’assistència del diputat, Carles Gibert.

 

Es tracta d’una activitat amb tres recorreguts, dos cronometrats en format cursa de 5 i 10 km i un en format marxa no competitiva de 8 km. Els participants poden triar l’opció mitjançant la seva inscripció a través del portal https://boiraexperience.cat/cursaprimerapremsada/ Tots els recorreguts passen en la seva totalitat per camins no asfaltats i per racons amb molt d’encant com el camí de la Font de l’Hereu o el camí de la Cova del Moro amb les espectaculars vistes a Bovera i a la Ribera de l’Ebre.

 

Els inscrits a la distància de 8 quilòmetres, tindran l’oportunitat d’observar una representació de com es collien abans les olives amb raspall i borrasses. Els finishers de les tres curses podran degustar l’oli del raig un cop acabat el recorregut amb un entrepà de llonganissa a la brasa o formatge.

 

L’organització ha donat rellevància a traçar uns recorreguts on l’olivera i la pedra seca predominin en el paisatge, i també s’ha intentat reduir el desnivell positiu acumulat, tenint en compte l’orografia de la Granadella on predominen els turonets, els brancals i els desnivells en general, així la cursa de 5 km tindrà un desnivell positiu de 91 metres, i la de 10 km, de 170, mentre la marxa en tindrà 150.

 

L’organització corre a compte de l’Ajuntament de la Granadella, la Cooperativa de la Granadella, el Centre Excursionista de les Garrigues Altes i Boira Experience i espera arribar als 400 inscrits. Hores d’ara, dos dies després d’haver obert les inscripcions, hi ha 75 atletes apuntats. Les curses començaran a les 10 del matí des del darrera de la Cooperativa i són puntuables per la Lliga de Ponent.

 

Lleida, 16 de setembre de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat