Tallers sobre l’ús dels espais lúdics i de salut adreçats a dones operades de càncer de mama

Espais Líducs

La Diputació de Lleida, juntament amb l’Associació Contra el Càncer de Lleida, han programat per aquest dijous dos tallers sobre l’ús dels espais lúdics i de salut adreçats específicament a dones operades de càncer de mama i voluntàries de l’entitat

Aquests equipaments que la Diputació de Lleida ha instal·lat a molts municipis de les comarques lleidatanes s’atorguen als diferents consistoris en el marc de la línia d’ajuts de promoció de la salut i hàbits saludables. La corporació lleidatana es fa càrrec tant dels costos d’adquisició com d’instal·lació dels espais a través de l’adjudicació que s’ha fet a l’empresa Lappset S.A.

Per mostrar els diferents exercicis que es poden realitzar en aquest circuit i a la vegada informar dels beneficis que aporten, s’organitzen sessions dinamitzadores als diferents municipis on s’ha instal·lat l’equipament.

No obstant això, la Diputació de Lleida, juntament amb l’Associació Contra el Càncer de Lleida i l’empresa Lappset, han donat un pas més i han iniciat tallers adreçats a col·lectius més concrets. En aquest cas, a dones operades de càncer de mama, incidint en aquells exercicis més específics o beneficiosos per a elles.

“Un dels components més importants d’aquest circuit és que es tracta d’exercicis molt senzills i naturals que no provoquen dolor i que ajuden a millorar la circulació, un dels problemes que tenen les dones intervingudes de mama”, tal i com ha explicat la fisioterapeuta i dissenyadora de l’equipament, Paz Vidal.

Les sessions es fan aquest dijous als Jardins de l’Hospital Santa Maria a les 10 i a les 18 hores i han reunit més d’una vintena d’interessades entre els dos grups. La fisioterapeuta de l’Associació Contra el Càncer de Lleida, Cristina Fondevil, ha indicat que l’acollida d’aquesta activitat ha estat molt bona i les participants en el grup de matí han manifestat la seva satisfacció per la gran quantitat d’exercicis que es poder fer en aquets circuit.

L’objectiu d’aquestes sessions és informar que existeix aquest recurs per fer exercici a l’aire lliure, sense horaris i per a tothom.

A més d’aquests dos tallers, la Diputació de Lleida col·labora amb l’Associació Contra el Càncer de Lleida en l’organització d’altres activitats, com la Marxa nòrdica, la teràpia aquàtica, el programa de ioga i meditació i la caminada amb motiu del Dia Mundial Contra el Càncer de Mara prevista pel 19 d’octubre.

 

 

Lleida, 25 de setembre de 2014

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat