Tallers gastronòmics i tasts guiats d’oli i vins, activitats protagonistes de la Diputació a la 56a Fira de l’Oli Verge Extra

aliments-firaoliDIU

aliments-firaoliDIV

aliments-firaoliDISS

Les accions van dirigides a tots els públics, des dels infants i escolars fins els adults

La Diputació de Lleida, a través del Patronat de Promoció Econòmica, ha programat diverses activitats amb motiu de la celebració de la 56a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues que tindrà lloc entre els dies 18 i 20 de gener a les Borges Blanques. Concretament, s’organitzen accions que va dirigides a tot tipus de públic, des dels infants fins als més grans, amb la intenció d’acostar, encara més, les excel·lents qualitats de l’oli verge extra a través de tallers gastronòmics i tasts guiats d’oli i vins.

Així, durant el matí del divendres 18, es faran tasts guiats d’olis, a càrrec dels alumnes de l’INS Josep Vallverdú, del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’olis oliva i vins de les Borges Blanques. Per la tarda, s’han programat diversos tallers gastronòmics per a infants, amb el plat i recepta: “Galetes cookies d’oli d’oliva de les Borges Blanques aromatitzades amb canyella i taronja”, a càrrec de Petit Complet, una empresa dedicada a organitzar activitats gastronòmiques.

Durant la jornada matinal de dissabte dia 19, està previst fer un taller de tast d’oli a càrrec del Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya a la Granadella; un tast guiat de vins, a càrrec del celler Vinya Els Vilars d’Arbeca amb maridatge amb productes Oilamer de les Borges Blanques; i un tast i degustació de cava Gran Reserva Avi Pau, a càrrec del Celler Maset.

La jornada es completarà amb l’acte lliurament de lots de la campanya Barris Antics: “Molt per oferir, molt per descobrir 2018”; un tast guiat de vins, a càrrec del Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles i del Molí del Set de l’Albi; un tast i degustació d’orujo i licor de cafè, a càrrec de Gabarró & Freixa de Fulleda; i un tast guiat i degustació de vins de la DO Costers del Segre, a càrrec del sommelier Jordi Martínez.

Finalment, diumenge dia 20 s’iniciarà amb un tast guiat i degustació de pa de ronyó amb els olis guanyadors de la Fira de l’Oli 2019, a càrrec de Manel Llaràs, del Forn i Pastisseria Llaràs de Lleida; seguirà amb un “Vermut de fira”, a càrrec dels alumnes de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida; i acabarà amb un maridatge de cervesa artesana amb essència de lavanda i formatge, a càrrec de Mònica Rosselló, d’Aromes de Can Rosselló, de Lleida, i de Dani Miquel, de la Botiga Celler Bo de Shalom de Lleida.

Les últimes activitats programades per la sessió de tarda s’iniciaran amb un maridatge de coca amb melmelades, a càrrec de Lo +Bo de Lleida de Mollerussa, i de conserves naturals Cal Senzill de Bellpuig; seguirà amb la presentació i tast de productes de La Lleteria Les Obagues Talma de Juneda; i finalitzaran amb un tast i degustació de plats elaborats pels restaurants de la Mostra Gastronòmica de les Garrigues.

Lleida, 15 de gener de 2019

Programa Oficial

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat