Talarn visita l’Escola Mossèn Josep Arqués de Cervera, un dels centres que han organitzat tallers d’iniciació a la bioeconomia

Escola_03

Escola_02

Escola_01

Escola_04

En el marc de la celebració de la I Setmana de la Transformació Econòmica, que s’ha celebrat a onze escoles del territori, com un del centenar d’actes previs a la celebració del Congrés BIT que tindrà lloc a Lleida els dies 29 i 30 de setembre

 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha assistit aquest divendres a la sessió de ‘Tallers escolars d’iniciació de la bioeconomia’ que organitza el Patronat de Promoció Econòmica a l’escola Mossèn Josep Arqués de Cervera, en el marc de la celebració de la I Setmana de la Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran que es fa entre els dies 19 i 25 de setembre, a diferents centres escolars i empreses, entre el centenar d’activitats prèvies a la celebració del Congrés BIT, a la ciutat de Lleida, els dies 29 i 30 de setembre, i que la converteix en la capital de la bioeconomia.

 

Talarn ha estat acompanyat del paer en cap de Cervera, Josep Santacana; l’inspector d’Ensenyament, Josep Serentill; el director de l’escola, Francesc Costafreda; la cap d’estudis, Dolors Pedrós, i la regidora de Cervera i diputada, Mercè Carulla.

 

Joan Talarn ha destacat que “hi ha una dada especial que ens indica que la feina feta fins ara no ha estat sobrera: vam dissenyar la Primera Setmana de la Transformació Econòmica, que va començar aquest dilluns, amb la idea de realitzar uns tallers adreçats a escolars per a explicar què és la bioeconomia i com forma part del seu futur més immediat. La dada satisfactòria és que hem hagut de doblar els tallers inicialment previstos, arribant fins a 23, donat l’alt interès dels centres educatius per incorporar ja a les seves propostes cap als joves aquest discurs que, puc dir amb orgull, hem impulsat des d’aquí”.

 

Al llarg de tota la setmana, les escoles participants en les ‘Transformaccions’ (Escola Sant Miquel, de Miralcamp; M. Immaculada, de Tremp; la Valira, de la Seu d’Urgell; Mossèn Josep Arqués, de Cervera; Ridolaina, de Montellà del Cadí; Sant Roc, de Bossòst; Setelsis, de Solsona; Bonavista, de Bellcaire d’Urgell; El Tallat, de Sant Martí de Riucorb; La Creu del Batlle, de Lleida, i l’escola Albirka, d’Arbeca), ho han fet amb l’eslògan ‘Ens trobem?’. Donat l’alt interès de participació dels centres educatius, el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida ha previst que les sessions es reprenguin la primera setmana d’octubre, concretament entre els dies 3 i el 7, la qual cosa suposarà que aquesta activitat arribi a 23 centres escolars i a un total de 236 nens i nenes.

 

Demà dissabte 24 de setembre continuen les activitats amb jornada de portes obertes a  empreses i entitats que mostraran les seves experiències en bioeconomia. Es tracta de Mas Colom-Casa Borges de Tàrrega, la Llar d’Infants Municipal l’Era d’Agramunt, l’explotació Torre Santa Maria de Vallfogona de Balaguer, la planta comarcal de compostatge de Sort, el Grup Sebastià (Rialp) i la xarxa de calor municipal amb biomassa de Llavorsí, on s’hi faran visites.

 

Lleida, 23 de setembre de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat