Talarn tornarà a convertir-se en la capital del vi del Pirineu del 6 al 8 de juny

ORIfoto_fira_vi_pirineu-talarn-1_editora_2_6372_0_1

ORIfoto_fira_vi_pirineu-talarn2_editora_2_6372_0

El municipi del Pallars Jussà mostrarà el seu potencial vitivinícola amb visites a cellers i les seves degustacions incloses a la IV Fira del Vi del Pirineu, que aquest any tindrà 26 expositors i tot el suport de la Diputació

Potenciar el territori mitjançant l’enoturisme és un dels grans objectius de la quarta edició de la Fira del Vi del Pirineu a Talarn, que se celebrarà al municipi del Pallars Jussà del 6 al 8 de juny.

L’activitat està organitzada per l’ajuntament de Talarn i el seu Grup de Festes i compta amb el suport de la Diputació de Lleida, l’Insitut d’Estudis Ilerdencs i el Consell Comarcal del Pallars Jussà.

La presentació, que ha tingut lloc avui a la sala de premsa de la Diputació, ha comptat amb la participació del Diputat Xavier Pont; de l’alcalde de Talarn, Lluís Oliva, i del president de la Fira, José Carlos Guillot.

Durant els tres dies de celebració, els participants podran degustar diferents tasts de vins dels vuit cellers participants, plats pallaresos i productes de la comarca als 16 restaurants adherits també com a expositors. A més, durant la tarda del dissabte, diferents cellers particulars obriran les seves portes per oferir els seus vins fets a casa.

Xavier Pont ha recordat que “es tracta d’una zona on històricament s’han fet vins d’alçada de molta qualitat, però que va patir la crisi de la fil·loxera buscant noves sortides econòmiques”. No obstant, tal i com a explicat Pont “fa uns quinze anys que s’ha reactivat el sector i ja podem comptar amb cellers importants al Pirineu”.

L’alcalde de Talarn ha destacat que “celebrar una quarta edició és sinònim de continuïtat i ampliació” a la vegada que convida a tothom a assistir “a la gran oferta d’activitats que s’ofereix durant tot el cap de setmana”. Oliva veu que “s’obren noves vies turístiques a través del món del vi, per la qual cosa continuem treballant en la potenciació del nostre territori de forma ferma”.

Lleida, 27 de maig de 2014

Per a més informació: 
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
Cap de l’Àrea de Comunicació, Maricel Pujol
premsa@diputaciolleida.cat

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat