El president ha participat a la desena edició d’un certamen que ha aplegat al Palau d’Anglesola 14 formatgeries artesanes, 4 d’elles lleidatanes.
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha dit aquest diumenge, durant l’acte inaugural de la 10a Mostra de Formatges Artesans del Palau d’Anglesola, que esdeveniments com aquest venen a reforçar la iniciativa de la Diputació de crear una marca pròpia que englobi tots els productes alimentaris de la demarcació.
L’acte s’ha celebrat al recinte firal, ubicat al Pavelló Poliesportiu del Palau d’Anglesola, sota la presidència del conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, i també hi ha intervingut l’alcalde Francesc Balcells. La inauguració ha comptat amb la presència dels Hereus i les Pubilles del Palau d’Anglesola, que han estat els encarregats de lliurar la distinció de Formatger d’Honor al Mag Lari.
En el seu parlament, Joan Talarn ha felicitat els organitzadors pel que considera una proposta “de prestigi d’un bon producte artesà” i ha aplaudit que es busqui la fidelització del públic més jove, no només perquè gaudeixi del producte, sinó perquè pugui entendre “l’esforç que hi ha al darrera i la importància econòmica i social que té en els seus entorns més propers”.
En aquest sentit, el president ha recordat que parlar de gastronomia és també parlar de la història i de l’esforç que hi ha darrere de cada producte que ofereixen els nostres productors. És per això que, des de la Diputació, “estem fortament compromesos en donar suport a les persones que treballen la terra i transformen els seus fruits en productes excepcionals”, perquè darrere de cada ampolla d’oli, de cada formatge, o de cada vi, “hi ha molt més que un producte, hi ha la dedicació del territori i un saber fer que volem compartir i protegir”.
Insistint en aquesta idea, Joan Talarn ha remarcat que tot plegat és fruit de la tasca “dels nostres productors i elaboradors”, que són una peça clau en aquest engranatge que “fa avançar les economies rurals i que, cada cop més, connecta el món de la gastronomia amb el de la sostenibilitat i la preservació de la identitat territorial”, tot demostrant que la qualitat dels aliments de Lleida és un reclam únic, “tan únic que els volem potenciar amb una marca pròpia que volem que per a la gastronomia lleidatana sigui tant potent com l’Ara Lleida ho és per al nostre turisme”.
Prèviament a l’acte inaugural, s’ha efectuat un recorregut per la Mostra durant el qual han visitat les parades de formatges i d’artesania, a més de poder gaudir d’una degustació de formatges. Cal destacar que la Mostra de Formatges Artesans de Ponent ha comptat amb la participació de 14 formatgeries artesanes, quatre de les quals pertanyen a la demarcació de Lleida: Formatges Monber (Agramunt), Formatges de Ponent-Cal Quitèria (Almacelles), Formatges Camps (el Palau d’Anglesola) i Formatges de Pallars (Talarn). La jornada ha inclòs, a més, diverses propostes que han anat des de les degustacions, passant per maridatges, tallers de cuina, concursos, música, espectacles, una trobada de vehicles clàssics i sortejos.
Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat