Talarn recorda la importància de l’aprofitament sostenible i intel·ligent dels recursos naturals

Jornada_Jarc_Alcarràs_02

Jornada_Jarc_Alcarràs_01

Durant la jornada sobre la fruita dolça ‘Sistemes de formació en 2D i ajuts’ que ha organitzat JARC al Centre Major d’Alcarràs

 

El president de la Diputació, Joan Talarn, ha participat aquest divendres en l’acte d’inauguració de la jornada sobre la fruita dolça ‘Sistemes de formació en 2D i ajuts’ que organitza JARC al Centre Major d’Alcarràs.

 

Talarn ha estat acompanyat de l’alcalde d’Alcarràs, Jordi Janés; el president de JARC, Joan Carles Massot; la presidenta de JARC Lleida, Esmeralda Rourera, i el cap sectorial de fruita dolça de JARC, Sergi Balué.

 

El president de la Diputació ha iniciat la seva intervenció destacant la importància de la celebració d’una jornada com aquesta “amb la qual JARC demostra la seva implicació en la millora del sector agrari incentivant l’aprofitament dels recursos naturals de forma sostenible i intel·ligent. Per què es fan aquestes coses? Per a facilitar que al nostre territori arrelin projectes de vida, facilitant l’accés de joves per garantir el relleu generacional i donar vida als municipis amb respecte pel medi ambient”.

 

Des de la vessant del marc global de col·laboració que manté la Diputació amb JARC, Talarn ha recordat que “amb accions com aquesta i la suma d’esforços, hem aconseguit incorporar en el darrer any 47 joves agricultors als camps i explotacions agràries de 37 municipis de la demarcació”.

 

Finalment, ha afirmat que l’agricultura té el futur garantit “perquè conjuntament estem compromesos en la transformació econòmica del nostre territori des de l’òptica que el sector primari ha de ser el motor de tots els canvis. I en aquest objectiu tenim els millors aliats, que és el propi sector, com es demostra amb aquesta col·laboració amb JARC, que treballa sobre el terreny per difondre la millora de la professionalitat i competitivitat del sector agrari i ramader”.

 

Lleida, 10 de març de 2023

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat