Talarn participa en l’elaboració d’una ‘pizza revolucionària’ en el marc de la Fira de l’Oli

Talarn_Pizza Revolucionària_01

Talarn_Pizza Revolucionària_02

S’ha dut a terme a l’estand ‘Aliments del territori i tu’ i ha estat una de les 19 accions culinàries programades pel Patronat de Promoció Econòmica en el marc del certamen firal

 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha participat aquest dissabte en l’elaboració d’una ‘pizza revolucionària’ a càrrec de Montse Llort, de Cal Senzill de Bellpuig. L’acció s’ha celebrat en el marc de la 57a Fira de l’Oli de Qualitat Verge Extra i de les Garrigues a les Borges Blanques, on Talarn ha estat acompanyat per Estefania Rufach, vicepresidenta segona de la Diputació, i pels diputats Carles Gibert i Jordi Verdú, a més de Ramon Boixadera, director de Promeco.

 

Concretament, Talarn ha participat en el procés d’elaboració de la massa de la pizza, a la qual se l’hi ha aplicat l’all i oli de codony. La demostració culinària ha estat una de les 19 accions que el Patronat de Promoció Econòmica (Promeco) de la Diputació de Lleida ha programat durant tot el cap de setmana a l’estand ‘Aliments del territori i tu’ del Pavelló Comercial de la Fira, on els visitants han pogut gaudir de tastos d’olis, de vins i d’altres productes de la comarca de les Garrigues, del Segrià, l’Urgell i el Pla d’Urgell.

 

En aquest sentit, el president ha assegurat que accions com aquestes “són una prova del suport de la Diputació de Lleida a totes aquelles persones i petites empreses que aposten per la proximitat i la qualitat”, fent que un producte universal tan aparentment habitual com és una pizza es transformi revolucionàriament en una senya d’identitat local. Amb activitats com aquestes, “els productors tenen la possibilitat de poder explicar el que fan”, ha assegurat Talarn, després d’agrair als productors la seva feina i dedicació, moltes vegades “complicada perquè han de lluitar contra un mercat global”.

 

En el cas d’aquesta pizza, és fruit de la creativitat de Cal Senzill, un petit obrador de conserves vegetals completament artesà que fa una aposta decidida per la qualitat i els gustos de sempre, amb un compromís ferm, pel que fa a la matèria primera, amb els productes de proximitat i de temporada, sempre completament naturals i en la mesura del possible sense tractar.

 

 

Les Borges Blanques, 18 de gener de 2020​

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat