Talarn obre Autotardor posant en valor la tradició firal de Mollerussa i el factor dinamitzador que suposa per a l’economia

Diputació_Autotardor_1

Diputació_Autotardor_2

Diputació_Autotardor_3

Diputació_Autotardor_4

El president de la Diputació ha inaugurat un certamen que, juntament amb Sant Josep i Autotrac, contribueix a fer de la capital del Pla d’Urgell “un dels principals motors econòmics i industrials de les terres de Lleida”

 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha presidit aquest divendres la inauguració de la 26a edició d’Autotardor, la fira d’ocasió de l’automòbil, furgonetes, maquinària agrícola i industrial, caravanes i camions de Mollerussa, que se celebra a l’espai firal de Mollerussa des d’avui i fins diumenge.

Talarn, que ha estat acompanyat pel vicepresident quart Ferran Accensi i pels diputats Carles Gibert i Ramon Cónsola, ha estat rebut per Marc Solsona, alcalde de Mollerussa; Rafel Panadés, president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell; i Xavier Roure, director de Fira de Mollerussa. A continuació s’ha procedit a la fer la tallada de cinta inaugural i han iniciat un recorregut pels pavellons firals.

En la seva intervenció durant la inauguració, Joan Talarn s’ha mostrat honorat per poder ser a Autotardor per diferents motius. D’una banda, pel fet de ser una nova manifestació firal; en segon terme, per ser a Mollerussa, que és “un dels principals motors econòmics i industrials de les terres de Lleida”; i, sobretot, perquè aquesta nova edició del certamen “certifica un retorn a la normalitat post-Covid”.

Per tal de posar en valor l’activitat firal a les comarques de Lleida, el president ha recordat que, de les 200 fires que hi va haver l’any 2019, s’ha passat a només la cinquantena d’enguany, un descens que va suposar un impacte negatiu de 6.444 milions d’euros en l’economia general del país durant l’any passat. Aquest impacte és especialment significatiu en ciutats com Mollerussa, amb una tradició firal molt arrelada, motiu pel qual Talarn s’ha congratulat del retorn d’Autotardor i ha desitjat que, el més aviat possible, Sant Josep torni a les seves dates naturals i Autotrac pugui reaparèixer.

En aquest camí de retorn cap a la normalitat, Joan Talarn ha dit que aquest i altres certàmens firals han de tenir el suport de les administracions. En primer terme, de les administracions més properes, els ajuntaments, que són els primers promotors de les fires, però també han de comptar amb el recolzament i l’acompanyament de la Diputació de Lleida, que ha marcat un full de ruta encaminat a lluitar contra el despoblament rural i afavorir la reactivació econòmica i social.

En aquest sentit, Talarn ha recordat que la Diputació ha posat en marxa accions de cooperació municipal per frenar la pèrdua de població als nostres municipis més petits, com ara l’aplicació dels criteris de discriminació positiva cap als municipis en risc de despoblament, així com l’impuls, conjuntament  amb la UdL, de la Càtedra de Repoblament, i també ha promogut, a través del Patronat de Promoció Econòmica i de l’àrea de Sostenibilitat, la captació de fons europeus (Next Generation) per fomentar inversions públiques que afavoreixin la transició energètica dels municipis de menys de 5.000 habitants (DUS 5000) i ha portat a Europa vuit projectes de transformació econòmica per a la implantació d’un model competitiu i sostenible d’economia verda, circular i altament digitalitzada.

Això, sense oblidar que s’estan abocant recursos extra al món local, de manera que s’ha suplementat amb 25 M€ el pressupost d’enguany, s’han injectat fons en aquelles accions que milloren la connectivitat dels nostres pobles i s’ha redoblat l’aposta per la transformació econòmica rural, amb la creació d’una agència de l’energia.

Tot plegat ha de contribuir, ha dit el president de la Diputació de Lleida, a la represa social, comercial i econòmica, un espai on les fires com Autotardor hi tenen “un paper determinant com a motor de generació de riquesa, desenvolupament comercial i d’atracció i fidelització de la gent al territori”.

Per la seva banda, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, s’ha mostrat molt content de poder celebrar aquesta fira, ja que després de no poder fer-la l’any passat, s’encara com “la primera fira de vehicle usat” després de Sant Josep. La fira, que compta amb una làmina expositiva de 400 vehicles, 24 expositors i amb una gran varietat de preus de qualitat, espera “recuperar el ritme de compra que s’ha tingut sempre en aquest certamen”.

Solsona ha volgut tenir un agraïment especial amb la Diputació de Lleida, i amb especial amb Joan Talarn, perquè “la Diputació és l’única institució supramunicipal que aposta i ajuda a Fira de Mollerussa amb el seu conveni anual”.

 

Mollerussa, 22 d’octubre de 2021

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat