Talarn inaugura la plaça 1 d’Octubre de Sedó i les obres d’urbanització del carrer Santa Anna de Riber, a Torrefeta i Florejacs

PLAÇA SEDÓ-1

PLAÇA SEDÓ-2

PLAÇA SEDÓ-3

PLAÇA SEDÓ-4

El president ha felicitat les dos poblacions per disposar de dos nous espais públics que han d’ajudar a arrelar la població al territori.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha presidit aquest diumenge la inauguració de les obres d’urbanització d’un tram del carrer Santa Anna de Riber i de la plaça 1 d’Octubre de Sedó, tots dos al municipi de Torrefeta i Florejacs, en unes actuacions que han comptat amb l’ajut de la Diputació.

Talarn ha arribat a l’Ajuntament de Torrefeta i Florejacs, on ha estat rebut per l’alcalde Josep M. Castella, pel president del Consell Comarcal de la Segarra, Francesc Lluch, i per la gerent del Consell i anterior alcaldessa de Torrefeta i Florejacs, Núria Magrans, entre d’altres.

Després de la signatura del president de la Diputació al Llibre d’Honor de l’Ajuntament, s’han traslladat a la població de Riber per efectuar la visita inaugural de les obres d’urbanització d’un tram del carrer Santa Anna, durant la qual han estat acompanyats per Teresa Besora, representant de la població de Riber i regidora de l’Ajuntament.

Posteriorment s’han desplaçat a Sedó, on han procedit a la inauguració de la plaça 1 d’Octubre, un acte en el qual també ha participat Jaume Cuñat, representant del poble de Sedó i regidor de l’Ajuntament. Es dona la circumstància que aquesta plaça s’ha pogut edificar gràcies a la cessió per part d’un veí de les tres cases que ocupaven l’espai, i que la demolició dels edificis, el sanejament de l’entorn i la urbanització de la plaça s’han fet durant els dos darrers mandats. El nou equipament conserva elements dels antics habitatges i s’hi han instal·lat jocs infantils. L’estada de Joan Talarn a Sedó ha acabat amb una visita al Concurs de Carabasses Gegants.

Talarn s’ha referit precisament a aquest fet en el seu parlament, tot remarcant que “heu sabut generar un nou espai de convivència aprofitant les ruïnes de tres cases velles”, de manera que, “sense renunciar a allò que hi havia, li heu donat un nou significat, mantenint aquells elements que recorden el vostre passat”. És per això que, segons el president, aquesta plaça és “una metàfora d’allò que estem intentant fer per garantir que arrelin projectes de vida al nostre entorn, amenaçat pel despoblament”.

Joan Talarn ha remarcat la idea que els espais públics “han de servir per alguna cosa més que encabir persones: són per fer poble, per socialitzar”, i és gràcies a això que esdevenen “espais cívics” i constitueixen un element més per “reivindicar amb força que als municipis rurals s’hi viu millor que a les grans ciutats”.

Per tot plegat, el president ha felicitat tant els veïns i veïnes de Sedó com els de Riber per l’estrena d’aquests dos nous projectes, una felicitació que, en el cas de Sedó, ha fet extensiva als organitzadors del Concurs de Carabasses Gegants, que “recupereu després de dos anys de pandèmia”.

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat