Talarn felicita Ponts per recuperar la tradició del Ranxo

Ranxo_Ponts_07

Ranxo_Ponts_09

Ranxo_Ponts_08

Ranxo_Ponts_03

Durant la jornada festiva s’han servit unes 13.000 racions d’aquest tradicional àpat

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha felicitat l’alcaldessa de Ponts, Solés Carabasa, per la recuperació de la festa del Ranxo, que l’any 2021 no es va poder celebrar a causa de les restriccions imposades per la pandèmia de la Covid-19. Per a Joan Talarn, tot el poble de Ponts, amb el Ranxo, recupera més que una tradició i un atractiu, ja que es torna a posar en marxa tota una roda socioeconòmica que el distingeix com un punt vital entre Lleida i Andorra.

Joan Talarn ha estat acompanyat dels vicepresidents Estefania Rufach i  Ferran Accensi i dels diputats Helena Martínez i Jordi Verdú.

El Ranxo de Ponts, que ha tingut lloc a la plaça Planell de la localitat, ha estat presidit pel ministre de Territori i Habitatge del Govern d’Andorra, Víctor Filloy, i ha comptat amb la participació del delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Bernat Solé; el director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida, Albert Turull; i el subdelegat del Govern de l’Estat a Lleida, José Crespín, entre altres autoritats.

Recuperant la normalitat de les edicions anteriors, s’han servit unes 13.000 racions d’aquest tradicional àpat cuinades en 58 olles.

En la seva intervenció, el president de la Diputació ha defensat el valor de les festes tradicionals a les comarques de Lleida per teixir cohesió social i ha destacat l’esperit de resiliència que han demostrat els organitzadors després de quasi dos anys de grans restriccions socials a causa de la pandèmia.

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat