Talarn felicita l’Espluga Calba per apostar per l’especialització i la proximitat en la seva Fira Oleotèxtil, que ha inaugurat avui

Fira Espluga Calba._1

Fira Espluga Calba._2

Fira Espluga Calba._3

Fira Espluga Calba._4

El certamen és l’aparador de dos dels sectors més emblemàtics i dinamitzadors del municipi, liderats per la Cooperativa Agrària Espluguenca i la Cooperativa de gènere de punt John-Fil

 El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, acompanyat del diputat Carles Gibert, ha presidit aquest dimecres la inauguració de la Fira Oleotèxtil de l’Espluga Calba, que enguany ha celebrat la seva setena edició.

Talarn ha arribat a l’Ajuntament de l’Espluga Calba, on ha estat rebut per l’alcalde, Josep Cunillera, i la resta de la corporació municipal. Després de signar al Llibre d’Honor de l’Ajuntament, s’han traslladat a la Cooperativa Agrària Espluguenca, on els ha rebut el seu president, Jaume Sesplugues, i han gaudit d’un esmorzar popular. En acabar han efectuat un recorregut per la Fira Oleotèxtil i han visitat la Cooperativa de gènere de punt John-Fil, on han rebut les explicacions de la seva gerent, Montse Balcells.

Tal com ha recordat Joan Talarn en la seva intervenció, la Fira Oleotèxtil de l’Espluga Calba és el producte de la unió dels esforços de les dues cooperatives arrelades al municipi: l’agrària, que enguany ha presentat el seu primer oli verd, i la tèxtil, que amb cinquanta anys de vida està especialitzada en la confecció de jerseis, produint roba per a grans marques i a la vegada creant la seva pròpia línia de productes.

Incidint en aquesta idea, el president de la Diputació ha dit que és “la perseverança” d’aquestes dues cooperatives la que garanteix el futur de l’Espluga i també d’una fira que, amb l’Ajuntament al capdavant, aposta per “l’especialització, la proximitat i el territori”, i on l’esforç col·lectiu i cooperatiu esdevé un reclam per a la promoció de la resta de productes de proximitat que hi concorren, i, en conseqüència, un motor de generació de riquesa, desenvolupament comercial i d’atracció i fidelització de la gent al territori.

És per això que aquest i altres certàmens firals tindran sempre al seu costat a la Diputació de Lleida, “posant tots els nostres recursos i capacitats al servei del món local”, amb accions transversals i coordinades per frenar la pèrdua de població, a través del Patronat de Promoció Econòmica promovent la captació de fons europeus (Next Generation) i abocant recursos extres al món local, de manera que enguany s’ha suplementat amb 25M€ el pressupost de la Diputació per dotar de fons els ajuntaments, ha acabat el president.

La Fira Oleotèxtil de l’Espluga Calba està concebuda com l’aparador de dos dels sectors emblemàtics del municipi, com són l’oli i el tèxtil, amb la Cooperativa Agrària Espluguenca i la Cooperativa John-Fil al capdavant, respectivament.

Una de les novetats d’aquesta edició era que s’ha pogut degustar l’oli verd. També s’ha pogut visitar el molí vell i l’agrobotiga, amb venda d’oli Spelunca (Prèmium, producció integrada, oli tradicional, oli de raig, així com altres productes típics de la zona) i amb tast de diferents tipus d’oli. Un altre espai destacat ha estat el destinat als infants, que ha inclòs inflables i l’actuació de la colla de Gegants i Grallers de l’Espluga.

Visites guiades i gratuïtes al Castell de l’Espluga, una exposició de dibuixos dels nens i nenes de l’Escola Porcel de Cervera sobre la temàtica de l’oli i el teixits o gèneres de punt, un esmorzar popular a la Cooperativa Agrària, un vermut musical a la Cooperativa John-Fil i la venda de gènere de punt de la marca STJOR amb dissenys d’Òscar Dalmau, a preus especials, han completat les propostes d’aquesta fira.

 

L’Espluga Calba, 8 de desembre de 2021

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat