Talarn felicita l’Associació Empresa Familiar de Lleida per ser un model d’arrelament de les empreses al territori

Empresa Familiar 1

Empresa Familiar 2

Empresa Familiar 3

Empresa Familiar 4

El president de la Diputació ha recollit, en el decurs de la celebració del 20è aniversari, el reconeixement pel suport a l’entitat aquests anys

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha participat aquest dimecres en l’acte de celebració del 20è aniversari de la creació de l’Associació Empresa Familiar de Lleida, que ha tingut lloc a la Sala Leandre Cristòfol de la Llotja de Lleida.

L’acte ha comptat també amb la participació del president de l’Associació Empresa Familiar de Lleida, Marc Cerón; l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé.

Joan Talarn ha destacat, en la seva intervenció, que “la de Lleida, Pirineu i Aran és la demarcació catalana més extensa i la menys poblada. Fer arrelar les famílies a les nostres contrades passa per disposar també d’un teixit empresarial compromès amb l’objectiu de retenir el talent que conreem i captar-ne de nou”.

En relació amb la deslocalització, s’ha mostrat preocupat per les dades fetes públiques en un informe encarregat per la Cambra de Comerç i amb la col·laboració de la Diputació. “Sabem, ara –ha explicat– que en els darrers anys han marxat de Lleida 428 empreses, un 39,4% a Barcelona, un 18,9% a l’Aragó i un 14% a Madrid. I hem preguntat els motius del perquè, que van des de la recerca de millors infraestructures públiques a menys burocràcia i una fiscalitat més laxa”. Per això, s’ha preguntat que “potser a aquest estudi li ha faltat un altre capítol: preguntar a les empreses que no us heu mogut de Lleida perquè encara us quedeu aquí!”, destacant que “el vostre exemple ens ha de servir per trobar les singularitats que fan de Lleida una plaça econòmica forta i atractiva”, ja que “davant del discurs del despoblament, a la Diputació intentem trobar les polítiques de l’arrelament, i davant el fenomen de la deslocalització el del reforç de la identitat de les empreses locals”.

Durant l’acte s’han lliurat els reconeixements a socis fundadors, persones i entitats que han ajudat a fer gran l’associació durant aquests 20 anys. Joan Talarn ha recollit, en nom de la Diputació de Lleida, el reconeixement pel suport en aquests anys de funcionament que ha lliurat el president de l’associació, Marc Cerón.

Prèviament, el vicepresident primer de la Diputació, Jordi Latorre, i el diputat Joan Gilart, han assistit a la conferència Construir llegat, a càrrec del consultor internacional en estratègia, innovació i emprenedoria, Xavier Marcet, i a la taula rodona Un segle amb vocació d’empresa, amb la participació de representants d’empreses com Torrons i Mel Alemany, Agustí Mestre, Ferreteria Ramon Soler i JCA Cinemes.

Lleida, 9 de març de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat