Talarn felicita la Pobla de Segur pel seu nou camp de futbol, una “inversió de poble” pels valors educatius i cohesionadors de l’esport

Talarn_La Pobla_1

Talarn_La Pobla_2

Talarn_La Pobla_3

Talarn_La Pobla_4

El president de la Diputació de Lleida ha presidit l’acte inaugural del nou equipament, que ha inclòs la presentació de l’escola de futbol del club local i un partit davant els veterans del Barça

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha presidit aquest diumenge la inauguració oficial del nou camp de futbol de la Pobla de Segur, que posa fi a un període de més de dos anys en què el Club de Futbol La Pobla no ha pogut jugar a la població els partits com a local.

A més de Joan Talarn, a l’acte d’avui hi han participat l’alcalde de la Pobla de Segur i diputat, Marc Baró, i la representant territorial de l’Esport a Lleida, Lourdes Ravetllat. El president de la Diputació ha fet la descoberta de la placa commemorativa del nou camp, que està situat davant l’oficina de Turisme, l’antiga estació de tren.

En el seu parlament, Joan Talarn ha felicitat la Pobla de Segur i el seu club de futbol pel que ha considerat com “una inversió de poble” i que va molt més enllà dels seus usos directes futbolístics, atès que l’esport és una “educació en valors”, però també fomenta “l’orgull de poble, de defensar els colors locals”, amb la qual cosa l’esport esdevé també un “factor cohesionador”.

A tot això cal afegir-hi, en el cas del nou camp de la Pobla de Segur, que l’equipament és el resultat d’una operació urbanística més àmplia que “ha permès a la Pobla guanyar altres espais” per al gaudi de les persones, com el Parc Alcalde Buixareu. Tot plegat ve a formar part, segons el president, d’una “visió global del poble” per part de l’equip de govern, que facilita que decisions que podrien semblar traumàtiques, com canviar la ubicació de tota la vida d’un camp de futbol, siguin plenament compartides per la immensa majoria de la població.

Durant l’acte inaugural, s’ha aprofitat per presentar els equips de l’escola del CF La Pobla i també s’ha disputat un partit entre els veterans del club local i els del FC Barcelona. En acabar s’ha celebrat un dinar popular després del qual ha tingut lloc el partit de 3a Catalana entre el CF La Pobla i el CF Bellpuig.

La construcció del nou camp es remunta a l’any 2020, concretament al 4 d’octubre d’aquell any, quan el CF La Pobla va jugar per darrer cop com a local a l’antic camp de sorra, que tenia 80 anys d’antiguitat. A partir d’aleshores, els partits com a local els va jugar a Tremp i a Rialp, en un ‘exili’ que ara s’ha acabat gràcies a la construcció d’aquest nou camp de futbol.

Un espai que consta del rectangle de joc, de gespa artificial, unes grades, espai per a les banquetes, un magatzem de material i una zona annexa al camp, darrera d’una de les porteries, equipada amb gespa artificial i que servirà com a àrea d’escalfament.

La construcció del camp es va adjudicar a l’empresa Miquel Rius SA per un pressupost d’1,09M€ que s’han cobert amb recursos propis de l’Ajuntament i un ajut de 92.000 euros per part de la Diputació de Lleida.

L’actuació va lligada, com ha recordat Joan Talarn en el seu parlament, a altres intervencions que s’han dut a terme o que estan previstes en diferents espais de la Pobla, com ara la remodelació del parc Alcalde Boixareu, que és on hi havia l’antic cap i que ara compta amb una pista poliesportiva, taules de pícnic i jocs per a infants, i l’Edifici de Serveis de l’Àrea Vacacional, que en el futur acollirà els vestidors del camp de futbol.

 

La Pobla de Segur, 19 de març de 2023

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat